Verslagen

competitiedag Vandakker - Peter

Eindelijk nog eens wedstrijd. Het was voor ons al geleden van de laatste competitiedag bij modesten. Vanaf begin mei was het niveau op de training fiks verhoogd. Ook over de opkomst konden we niet klagen. Al was deze de laatste weken wel wat minder. Met alle eindwerken, examens en feesten konden we niet meer op alle jeugd rekenen op training. Misschien was dit ook wel te wijten aan het feit dat men niet goed wist of men vooruitgang boekte. Daarom was deze wedstrijd een ideaal moment om eens te kijken wat de training opgeleverd heeft.

De plaats van afspraak was alweer in Sint-Lenaarts. Deze keer bij vandakker. Daar aangekomen konden we direct wegen, we hadden immers iets later afgesproken omdat Niels eerst nog moest melken. We waren met 13 en op de weegschaal was het eventjes zoeken naar het gewicht maar uiteindelijk werd het een ploegje van 9 personen en 555 kilo.

De eerste trek was tegen Fam. Janssens, we mochten ons niet laten verassen en moesten snel starten. Na iedereen nog eens wakker geschud te hebben vlogen we erin. We lieten ons niet verassen en wonnen de 2 trekken.

Meteen na deze wedstrijd hadden we rust. Was niet zo slecht. Hadden we eigenlijk een opwarming gehad. De 2e wedstrijd was tegen de mix-ploeg. Daarin trokken 4 van onze trekkers mee, 1 dame en 3 jeugd. We wisten dat we snel moesten starten in het harde, stoffige veld. uiteindelijk geen probleem en konden we redelijk vlot winnen. Onze 3e wedstrijd trokken we tegen de grasgrieten. Normaal zouden Lieve en Heleen met hen meetrekken om tegen het EK wat gewoon te worden om met hun te trekken. Maar men had blijkbaar al genoeg volk. De wedstrijd werd redelijk vlot gewonnen door ons. We stonden met een goed gevoel aan het touw te trekken. De volgende wedstrijd die we trokken was tegen Jagersrust. Deze hadden de week ervoor op het podium gestaan van het NK dus ze waren zeker gemotiveerd. Uiteindelijk konden we ook hier redelijk sterk voor de dag komen en de wedstrijd winnen.

Dan wedstrijd 5 en 6, de grote test voor ons niveau te kunnen vergelijken. De eerste tegenstander van de 2 waren de boerekes. Zij waren de huidige competitieleider, en dus wel favoriet. De eerste trek was spannend maar meter per meter konden we stilletjes achteruit kruipen. We wonnen deze trek. De tweede trek was weer spannend. Maar deze keer moesten we meter per meter afgeven. Spannend was het zeker, en dat mag het nog lang blijven met zicht op het GENSB. We kunnen zulke wedstrijden zeker goed gebruiken. De laatste wedstrijd trokken we tegen powerrangers. Zij stonden voor ons in het klassement op de 2e plaats. Het beloofde dus spannend te worden. en dat werd het. Weer moesten we hard vechten voor elke meter. De eerste trekbeurt wonnen we, maar de 2e verloren we, weer gelijk getrokken dus.

Al bij al viel het nog mee. We kunnen zulke wedstrijden zeker goed gebruiken, maar niet enkel de wedstrijden kunnen we gebruiken, ook de trainingen mogen we niet vergeten. We zullen nog een tandje moeten bijsteken willen we presteren op het GENSB. Ik verwacht dan ook dat we er met zen alle ervoor vechten. En dan kunnen we nog mooie dingen laten zien.

Tot de volgende keer op een training,
of op 31 Juli 09 op ons tornooi,
voor nog vele spannende wedstrijden.


  - uitslagen competitiedag Vandakker - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken