Verslagen

Verslag competitiedag te Brecht - Peter

Een week na de vorige competitiedag waren we nu te gast bij De Modesten. De weersvoorspellingen waren niet al te goed. Maar smorgens bleek het al bij al wel mee te vallen. We waren met veel vandaag. 12 jeugdtrekkers konden we meenemen naar de wedstrijd. Wat toch een mooi opzicht is voor de toekomst. Ook voor onze punten is dit mooi meegenomen. Zo konden we immers wat leenpunten krijgen.

Op de weegschaal was het een gepuzzel. Dat is dan het nadeel als je met zoveel bent. Er moet iemand langs de kant blijven. Uiteindelijk wogen we mooi 570 kilo op de kop af. Mooi meegenomen dus. Ook onze reserve moesten niet lang wachten op een ploeg. Jeroen en Steven konden met de mixploeg meetrekken en Heleen had direct een plaatsje gevonden bij de Powerrangers.

Na het intrekken konden we aan de wedstrijden beginnen. De eerste trek was al direct tegen de mixploeg van de Steven en de Jeroen. We miste onze start niet en twee keer kon er gewonnen worden. het begin was gemaakt. Nu de rest nog. De tweede trek was tegen de Powerrangers. Dat ging een andere zaak worden. zij hadden immers gewonnen van Mertensmannen en dat was nog niet veel gebeurt dit jaar. Zeker niet nu ze wel met 8 trokken. De eersten trek was niks, totaal te laat in de start moesten we al direct een meter afgeven en nooit kwamen we in het stuk voor. De tweede trek moest beter zijn. En deze was ook beter maar we waren weer te zwak om te kunnen winnen. Toch nog een groot gebrek aan kracht in ons ploegje. Maar daar kan nog aan gewerkt worden.

De derde wedstrijd was tegen de boerekes. Zij stonden net voor ons in het klassement dus daar moesten we iets tegen halen om nog aanspraak te kunnen maken op het podium. De eerste trek was weer rampzalig, weer geen perfecte start en we moesten al snel in het defensief. Maar daar moet nog aan gewerkt worden blijkbaar. We konden weinig weerwerk bieden. Het moest dus beter in de tweede trek. De start was beter en we konden een metertje nemen op kracht, die kracht die we eerst tekort kwamen hadden we nu wel. Na nog een moeizame meter brak de veer aan de overkant en konden we de laatste twee meter rustig nemen. De vierde wedstrijd was tegen de mertensmannen. Zij hadden ook gelijk getrokken tegen boerekes en verloren van powerrangers dus een geduchte tegenstander. De eerste trek was weer niet wat het moest zijn, het concentratie verlies was weer zeer hoog en weer moesten we de vier meter voor Mertensmannen laten. De tweede trek was veel beter en nu trokken we wel aan het langste eind. Weer een gelijkspel dus.

De volgende tegenstander was Fam. Janssens 1. Zij hadden verloren van Mertensmannen dus er zal wel wat in voor ons dachten we. De eerste trek was dan ook voor ons maar de tweede werd verloren. We konden de aanval van Janssens niet stoppen. Alweer een gelijkspel dus. Maar met al die gelijke trekken behaal je niet veel punten bijeen. Na vier wedstrijden hadden we nog maar 6 punten. Het werd tijd op het tij te keren. En dat lukt nog ook. De laatste twee trekken werden telkens gewonnen. Telkens vanaf de start een flinke aanval die niet meer gestopt werd door de tegenpartij. Fam. Janssens en Jagersrust waren de tegenpartijen.

Uiteindelijk 21 punten behaald. Maar voor het klassement hebben we geen al te beste zaak gedaan, Powerrangers en Boerekes lopen beide uit op ons. Voor de vierde plaats gaat het beter, hier staan we weer 2 puntjes veiliger.

We zullen wel zien wat de laatste 3 competitiedag nog met zich meebrengen.
Tot volgende week in Schijf bij Jagersrust.  - uitslagen Verslag competitiedag te Brecht - tussenstand competitie antwerpen - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken