Verslagen

Schadebeperking in Kalmthout. - Jan L

Voor onze tweede competitiedag zaten we met flink problemen. Door studie en werk miste we 8 van onze meest ervaren touwtrekkers. We konden gelukkig Lies en Loes overtuigen om ongetraind een dubbel programma mee te draaien en ook onze achtjarigen draaiden anderhalf programma. Even speelde we met het idee om in één klasse forfait geven, maar in de welke dan. De meeste horen in jeugd thuis, maar Bart en Niels konden dan niet trekken. Bovendien is in de namiddag de aanwezigheidsbonus groter en draaien we daar voor klassement. Toch gaven we ook in de jeugd niet graag forfait. Daarom met bijna dezelfde ploeg een dubbel programma. Zes keer Jeugd en negen keer combi. Doel, mooi trekken en schade in het klassement beperken.

Jeugd startte mooi tegen Galliers. Technisch dik in orde, maar toen de aanval niet echt doorkwam en Galliers mooi bleven verdedigen begonnen we wat te twijfelen. Het pruttelde wat en de Galliers namen over en we verloren. Van de volgende drie ploegen werd, misschien logisch, ook verloren. Technisch moeten we voor niemand onderdoen, maar we missen de kracht en soms ook wel de vechtlust. Die vechtlust was er wel tegen Grasgrieten en aangezien we wat zwak startte konden we onszelf opkrikken en op wilskracht de wedstrijd winnen. Als laatste wedstrijd trokken we nog gelijk tegen Galliers 2. Met een 5de plaats in het dagklassement blijven we in het klassement op 6 staan maar met 1 puntje van de vierde moet er wel iets in zitten als we binnen veertien dagen weer compleet zijn (en op gras mogen) , moeten we terug dichter komen.

In de namiddag kregen we aanvulling van An Van der Veken van Galliers. Daardoor kwam ons gewicht beter en konden achtjarigen Bouwe en Axel half/half draaien. De erg goede momenten wisselden af met wat wedstrijden dat er futloos werd getrokken. Vooral als in begin de druk hoog was werd wat makkelijk mee gegaan. Misschien logisch met zo'n programma, maar het is even logisch dat ik er op blijf hameren ;-) . De wedstrijden waar we bloed roken, zoals Vandakker en Elektrotrekkers werd dan weer super gevochten. In het klassement van de derde naar de vijfde plaats verhuis maar niks onoverkomelijk. Met een forfait hadden we nu tiende gestaan en waren onze kansen op een top drie plaats dit jaar waarschijnlijk verkeken. Uiteindelijk mooie wedstrijden getrokken, iedereen zal vanavond goed kunnen slapen en schade beperkt. Opdracht geslaagd !!


  - uitslagen Schadebeperking in Kalmthout. - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken