Verslagen

Verslag Belgisch Kampioenschap 2007 te Ooidonk - Peter

Het was zo ver, het lang verwachte Belgisch Kampioenschap was daar. Het werd georganiseerd in Ooidonk, dezelfde plaats als vorig jaar. Om half negen hadden we afgesproken om te vertrekken aan de sporthal. En met het motto ?deelnemen is belangrijker dan winnen? vertrokken we richting de Schotse Dagen, om te proberen de prestatie van vorig jaar te benaderen. We hadden immers een tittel te verdedigen!!

Daar aangekomen en kennis gemaakt te hebben met een ander soort nederlands. Konden we direct ons gaan wegen. Vrijdag hadden we ons op training nog eens gewogen en kwamen we op een totaal van 578.5 Teveel dus. En omdat Joep en Niels goed gefeest hadden zaterdagavond hielden we ons al klaar om de kilo?s eraf te lopen. Eens op de weegschaal viel alles supper goed mee. 564 kilo. Een overschot van 6 kilo dus. Ergens klopt er dus iets niet, ofwel de weegschaal, ofwel de weegschaal op training of misschien de dessertjes van de feestjes die een omgekeerd effect opgeleverd hadden.

De eerste trek van de dag was tegen het zwarte geweld van Familie Janssens. Meteen een verkenning van het terrein. En het viel op dat er een kantvoordeel zou kunnen zijn. Langs de ene kant een goede ondergrond waarin je je stevig kon vastzetten en langs de andere kant een gladdere ondergrond waarin vastzetten moeilijker was. Maarten schudde iedereen nog eens wakker en drukte erop dat de start hier supper belangrijk ging zijn. En hij had nog gelijk ook, we pakte een mindere start en meteen waren we een meter verloren. Maar na een goeie stevige aanval moest de tegenpartij het opgeven en werden de eerste punten binnen gehaald. Ook de tweede trek werd voor ons, ditmaal na een betere start.

De tweede wedstrijd van de dag was deze tegen de boerekes, zij hadden de competitie gewonnen en lieten op de laatste dagen nogmaals zien dat ze de sterkste ploeg was met twee dagoverwinningen. Ditmaal starten ze wel met een groot gewichtsnadeel. Maar met de zware klappen die de ploeg kon geven was de ondergrond ideaal voor hen. Snel starten was dus de boodschap. En de tactiek lukte nog maar goed, de twee trekken werden vrij vlot gewonnen.

De derde trek van de dag was tegen de Powerrangers. Een ware kandidaat voor de tittel dachten we doordat ze de laatste weken in form bleken te zijn en al een punt van Mertensmannen had genomen. Maar al bij al viel het nog goed mee. Na twee snelle starten kwamen ze tamelijk snel mee over de streep en waren de 3 punten voor ons.

De laatste trek van de voorrondes was tegen de blauwe garde van Hoogstraten. Deze had alleen nog maar punten laten liggen tegen powerrangers en was dus de grote concurent voor de tittel en de plaats in de finale. Iedereen werd nog eens goed wakker geschud en erop gewezen dat de start perfect moest zijn. Na een goede start en een lange eerste trek konden we het eerste punt veroveren. Maar er volgde nog een tweede trek. En deze werd verloren. Zo eindigde we op een eerste plaats in de voorrondes en mochten we opnieuw kampen tegen mertensmannen voor de tittel van Belgisch Kampioen.

Na de kleine finale was het onze beurt. Eerst de controle van de stempels en de tos nog en het kon beginnen. We begonnen aan de kant die voor ons het slechtste leek maar haalden toch vrij vlot de eerste trek binnen. In de tweede trek was alles wat moeizamer, maar na een zeer zwaar bevochten strijd moest mertensmannen de tittel toch aan ons laten. En we hebben het niet gekregen!!

Meteen na de wedstrijd mochten we al op het podium plaatsvinden en onze medailles in ontvangst nemen. We hebben onze tittel dus met succes kunnen verlengen!! Al was het niet in de lijn van onze verwachtingen die we voorop gesteld hadden!! Maar daardoor is het allemaal nog zoveel mooier!!

In het programma van de namiddag hadden we ons ingeschreven in de 600 kilo klasse. Zo kon Maarten en Steven ook trekken. De ambitie lag hier veel lager. En dat merkte we al direct in de eerste trekken. Deze duurde hoogst een half minuutje. Tegen de getrainde jongens van Retie was niets tegen te beginnen met ons jeugdploeg. Maar wonder boven wonder konden we toch nog ergens puntjes afsnoepen. Er werd gewonnen van powerrangers (ook een jeugdploeg) en er werd een puntje van parochiebladje afgesnoept. Uiteindelijk was het een leuke belevenis om zo is tussen de grote te staan.

Verder wil ik de andere medaille-winnaars allemaal proficiat wensen.

Volgende week zijn we te gast in Retie, voor het grote GENSB tornooi!!!

Tot dan allemaal?

Peter


  - uitslagen Verslag Belgisch Kampioenschap 2007 te OoidonkSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken