Verslagen

verslag 8e competitiedag (pulderbos) - Ben

Zondag 20 mei dit was de dag die alle beslissingen moest brengen in de competitie van dit jaar, na vandaag konden we al met zekerheid vaststellen wie er de competitie gewonnen heeft en wie er nog voor de 2 resterende podiumplekken moet strijden.

We vertrokken goed op tijd aan de sporthal, we waren compleet alleen onze ankerman Joep ontbrak en onze vervanger daarvoor Jens M. had afgebeld. Op de weegschaal wogen we juist 540kg dat is 20kg onder het gewicht het was dus allemaal te doen. Peter besloot de plaats van ankerman in te nemen dus we konden beginnen aan onze opdracht en die was: alles winnen en hopen dat de Boerekes hier en daar punten laten liggen.

De Joliekes waren eerst aan de beurt, voor ons de ideaal ploeg om tegen te beginnen want uit ondervinding van de vorige competities zijn we de eerste wedstrijd nooit echt wakker in de start. We begonnen dus met zoals meestal bij ons de eerste trek met een nogal ?trage? start maar wonnen wel netjes zonder ons al teveel te forceren en de 2de trek juist van hetzelfste.

Nu begon het voor ons: Mertensmannen die met hun ploeg zogoed als volledig waren, een moeilijke tegenstander dus. Dat werd het ook de eerste trek pakten we een goede start met direct 2m winst voor ons, daarna vielen we stil en de laatste 10cm heeft ons z驲 veel energie gekost. De 2de trek was onze start minder snel, maar ook omdat Mertensmannen gewaarschuwd waren. We zijn blijven doorzetten en na enkele minuten serieus afzien wonnen we toch YES!

Iedereen van onze ploeg zat ?dood? we zijn allemaal op ons ?duzendste gemakske? naar onze plaats gewandeld op ne stoel gaan zitten en druivensuiker van de Niels gegeten en veel gedronken. We begonnen tegen de MIX ? ploeg waarin Steven Hillen en Wouter Deboel in meededen. Het was echter voor hen de eerste keer dat ze in het touw stonden en dan al direct een wedstrijd meetrekken chapeau dat beloofd voor in de toekomst. Aan onze ploeg was tezien dat er een paar serieus diep waren gegaan tegen de Mertensmannen want ze waren nog niet genoeg gerecupereerd maarja we hadden geen tijd meer om te rusten. We begonnen dus tegen de al eerder vermelde MIX ? ploeg. We wonnen beide trekken met z驲 veel moeite (onze start was niet zoals anders, we maakten het onszelf moeilijk door niet allemaal te stappen).

Daarna Powerrangers hiertegen trokken we gelijk. Na de wedstrijd had Peter besloten uit het touw tegaan, hij kon niet meer op zen benen staan, totaal leeg getrokken hij stond zen ankerpak af aan Steven VE dat was de enige die nog een beetje kon ?ankeren? van onze hoop die nog overschoot. Met Peter uit het touw waren we al 84kg kwijt. En dan met in het gedacht dat we tegen Janssens moesten was mentaal ook al niet al te best. Tom die al ziek was zag elke trek meer en meer af, Flip die pas van griep genezen was herstelde ook zeer slecht tussen de wedstrijden in al liet die dat niet zo merken. Tegen Janssens verloren we dus we hebben ons geweerd maar ook niet meer dan dat. Na de wedstrijd beseften we allemaal dat het over was, de Boerekes waren alles aan het winnen en wij waren aan het verliezen de eerste plaats in de competitie konden we vergeten dat stond al vast. Je zag het aan ons iedereen wou dat het zo snel mogelijk gedaan was, niemand had nog zin, we waren allemaal moe enzo?

Maar we moesten nog wel tegen de Boerekes die ijzersterk bezig waren en natuurlijk ook nog eens volledig waren tov de voorbije competitiedagen. We verloren zonder dat de Boerekes veel moeite moesten doen tegen ons. Het zat er gewoon niet in vandaag!

Als laatste trek moesten we tegen de ?kleine Janssens? maar voor ons eindigde deze wedstrijd in mineur, we verloren de eerste trek we verloren Johnny want die kon gewoon nietmeer die zat stikkapot hij kon geen lucht meer krijgen, we besloten hem eruit te laten bij de 2de trek want het zou anders ook niet verantwoord zijn geweest hem te laten meetrekken de 2de keer. We wilden eerst forfait geven maar Maarten besloot om met degeen die er nog overschoten van onze ploeg om toch de laatste trek te doen. Met Johnny en Peter eruit, Tom ziek erin en de rest die al z驲 diep hebben moeten gaan vandaag hebben met een /- 140 kg minder toch de laatste trek kunnen winnen het werd een gelijkspel.

We waren allemaal kapot vooral ook Steven S. want die trok het zich te hard aan van zen broer Johnny. Maar het is allemaal terug in orde gekomen met de ?Schuermansen? ze hebben wat gerust en iets later waren ze al hersteld.

Ziezo dit was een dag om snel te vergeten maar we hebben toch ook getoond dat we met een zeg maar ?halve ploeg? toch nog 20 punten hebben gepakt. PROFICIAT mannen jullie hebben karakter getoond!!! De eerste plaats kunnen we niet meer halen in de competitie maar we staan voor de moment 2des en die plaats zouden we moeten blijven behouden volgende keer nog wat puntjes pakken en dan kunne we zeggen dat alles geslaagd was dit seizoen.

Salu, tot de volgende


Ben


  - uitslagen verslag 8e competitiedag (pulderbos) - tussenstand competitie antwerpen - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken