Verslagen

Geweldige afsluiting uitdoorseizoen - Jan L

Derde week van oktober is het traditioneel het einde van het outdoorseizoen tijdens de Beker van Vlaanderen van TTV Versieck. Dit altijd een druk toernooi met vele ploegen en klassementen. Een organisatie die voor geen stunt verlegen is en zo erg veel publiek lokt. Zo was er dit jaar een bigscale RC racing om het publiek extra te animeren en werden de wedstrijden vanuit de lucht gefotografeerd met een drone.

We schreven in bij de topteams. In deze klasse zaten 3 ploegen uit Engeland, 1 ploeg uit Nederland, 4 ploegen uit West en Oost Vlaanderen en 5 ploegen uit de kempen. 13 ploegen in een reeks, het zou een pittige dag worden. De ploeg zoals voorzien bleek de laatste maand wat gegroeid en was te zwaar zodat Niels L de plaats van Johnny innam en Johnny de Mertensmannen versterkte.

We starten het toernooi heel agressief tegen Holland TOWC Mix (Eng) en Fam Janssens, maar toen we deze laatste wedstrijd na bijna winst toch nog verloren, sloop er een zekere gelatenheid in de ploeg. De wedstrijden tegen Mertensmannen en Wieme werden veel te slap aangevat en dus vlot verloren. Na een flinke donderpreek was de ploeg terug vechtlustig en werd er nog gewonnen tegen LCS uit Engeland en West Vlaams kampioen De Stove. Tegen Holland 1,Versieck, Vandakker en Hagmolltrekkers werd flink gewerkt maar waren we een maatje te klein. Voor 't Parochiebladje en Elektrotrekkers hadden we wel voldoende power in huis. In de einduitslag werden we 10de (op 39) met 3 punten achter de 7de plaats.

Beker van Vlaanderen was ook de laatste dag van de competitie west en de finale van de Vlas-beker. Tijdens de west competitie hebben we aan twee van de zes competitiedagen deelgenomen. Deze 2 dagen waren voldoende om een 8ste plaats (op 44) te behalen. Voor de VlaS-beker is het reglement dit jaar veranderd. Met het oude reglement hadden we deze met 5 punten voorsprong gewonnen, maar nu wensen we met veel plezier Elektrotrekkers proficiat met hun overwinning.

Volgende activiteit is de wafelslag nu zaterdag 26 oktober. Allen op post.


  - uitslagen Geweldige afsluiting uitdoorseizoenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken