Verslagen

2keer in de top 3 in Wuustwezel - Bart (Combi) , Jan (Jeugd)

Het was zondag 21 april 2013, en dus tijd om onze 5de competitiedag BTB Antwerpen - NTB Zuid-Nederland af te werken. Vandaag waren we te gast in Wuustwezel bij De Elektrotrekkers. Zowel de GENSB en de COMBI draaide goed vandaag. Met als resultaat een mooie 2de plaats bij de jeugd(GENSB) en een 3de plaats bij de COMBI.

In de jeugd stonden we vandaag met een sterke ploeg. Door de hulp van TTV Versieck konden we onze jeugdploeg tot op 2 kg van het toegelaten gewicht brengen. Met 22 voetjes op de grond moesten we vandaag wat kunnen doen. De eerste ronde tegen Boerekes werd dan ook mooi op controle afgewerkt. De tweede trek mochten we tegen Elektrotrekkers die we met erg veel moeite van Grasgrieten hadden zien winnen. We trokken de, wel erg voorbarige, conclusie dat dit haalbaar moest zijn, maar konden eigenlijk niks inbrengen. Wat gebeurt hier ? We stonden toch sterk vandaag. Toen we aan het andere touw Grasgrieten zagen winnen van Mertensmannen begon het te dagen. Grasgrieten stonden ook erg sterk en Elektrotrekkers hadden een topdag. In de volgende ronde tegen Mertensmannen, konden we de eerste trek mooi op controle winnen. De tweede trek was er een van snocken en beuken en we lieten hun spel te veel opdringen. De overige wedstrijden konden we mooi winnen waarbij we tegen Grasgrieten nog wel eens alles uit de kast moesten halen.

In de COMBI klasse stelde we vandaag een ploeg op die samen 669kg woog. Een ploeg die goed draaide vandaag. In de 1ste ronde stonden we tegen over Elektrotrekkers, vandaag een ploeg samen met Powerrangers. de 1ste trek was de start te laat, en de druk te laag. In de 2de trek ging het wel en wonnen we, dus dit was een gelijkspel. Dan naar de 2de ronde tegenover Powerrangers, hier wonnen we beide trekken. Dan de 3de ronde tegen Mertensmannen die vandaag buiten competitie meedraaide, hier verloren we de beide trekken. Ook in de 4de ronde verloren we beide trekken van Fam. Janssens(stempel 306). In de volgende ronde wonnen we wel beide trekken van Fam. Janssens (stempel 305). Nadien in de 6de ronde trokken we gelijk tegen Vandakker. En in de 7de en voorlaatste ronde wonnen we van Jagersrust. Dan tenslotte in de 8ste ronde wonnen we nog van Versieck. We hadden ook nog een 9de ronde, maar voor ons was het die ronde waarin we rust hadden. Dit kwam wel mooi uit, we dachten dat we wel bij de halve finale's zouden eindigden dus konden we extra lang rusten. We haalde vandaag 14pt en dat was voldoende voor de 3de plaats, en dus de halve finale. We trokken deze halve finale tegen Fam. Janssens(stempel 306) die we verloren. We moesten dus de bronze finale trekken tegen de Elektrotrekkers, waar we in de 1ste ronde gelijk tegen getrokken hadden en met evenveel punten als ons in de halve finale stond. Haalbare kaart dachten we en in de 1ste trek ging het redelijk, maar in de 2de trek daarin tegen was het wel moeilijker. We konden wel beide trekken winnen, en eindigde heel mooi 3de! Doordat Mertensmannen buiten competitie meededen springen we in het algemeen klassement naar de 3de plaats! Volgende zondag onze eigen competitiedag, met daarna even 3 weken zonder compitiewedstrijd.


  - uitslagen 2keer in de top 3 in Wuustwezel - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken