Verslagen

Mooie 1ste outdoor competitiedag in Brecht - Overbroek - Bart (Combi), Jan (Jeugd)

Op zondag 7 april 2013 waren we te gast op het veld van powerrangers/grasgieten in Brecht, om er onze 1ste competitiedag op gras af te werken. De opkomst was goed, we vertrokken met 7jeugd, 2meisjes en 4 beloften. Eens we ginder aan kwamen zagen we terug het zelfde probleem als vorige keer, de ploegen wogen te weinig. Daarom besliste de scheidsrechters nog eens om het gewicht algemeen te verlagen, deze keer naar 500kg i.p.v. 560kg. Doordat dit gebeurde verschenen er toch 8 ploegen op het veld.

We kozen er voor om vandaag in functie van het WK jeugd op te stellen. Op het WK zullen we samenwerken met TTV Versieck en door een paar toernooien samen te trekken geraken we wat aan elkaar gewend. Dit betekende wel dat we de - 15ers (Jannes en Cerdric) en de meisjes (Nele en Loes) niet in onze eigen ploeg konden opstellen. Deze vonden een plaatsje bij de jonge jeugd en meisjes van Versieck.

De ploeg onder naam Versieck had het erg moeilijk. Ze konden weliswaar met 12 trekken, maar waren erg jong (de jongste 6 jaar). Ze trokken technisch best mooi, maar miste stabiliteit. Toch konden ze, vrij vroeg in de wedstrijd, 3 punten pakken van Fam Janssens. Daar bleef het bij, maar feitelijk mist de ploeg maar één ding en dat is leeftijd. Maar zoals grootmoeder zaliger altijd zei ... oud en lelijk worden ze genoeg.

Onder eigen naam trokken onze 5 plus 15 jeugd aangevuld met Ed, Ponsac en Jonas van TTV Versieck. Samen met Sander Snauwaert (TTV Versieck) vormen ze de groep van 9 waarmee we aan het WK jeugd zullen deelnemen. De ploeg draaide erg mooi en het ging soms iets te gemakkelijk om goed te kunnen testen. Tegen Elektrotrekkers maakte de coach echter een inschattingsfout door de ploeg stil te zetten op een meter van winst. Ik wilde terug rust in de wedstrijd brengen, maar we werden krom getrokken en verloren deze trek. Zo trokken we voor de derde keer in evenveel toernooien gelijk tegen Elektrotrekkers.

Tegen Powerrangers konden we niet voldoende stand houden. We laten ons ook wel een beetje te veel uitdagen om een stap te zetten en als de stap dan te groot is verliezen we te veel spanning. Tijdens deze trek gebeurde er wel iets leuk. We hoorde Mertensmannen, die net tegen Elektrotrekkers stonden, tegen elkaar zeggen dat, dat hun laatste moeilijke wedstrijd was. Zo zie je maar dat de jeugd meer naar de meisjes zit te kijken dan naar de wedstrijd ;-) , want als ze de wedstrijden hadden gevolgd hadden ze geweten dat wij vandaag een stuk sterker stonden. Dit bewezen we dan ook door de laatste trek gecontroleerd van Mertensmannen te winnen.

Voor het namiddag programma stelden we een ploeg op met 5 jeugd, 2 meisjes en 4 beloften, die samen 701kg wogen en dat is 4kg onder het toegelaten gewicht voor deze opstelling. Ziet er mooi uit dus, maar we moesten nog op het veld. Beginnen deden we tegen Powerrangers, goed gefuifd dit weekend dachten we. De druk hoog opvoeren en vertrekken na de start was de boodschap, dit rendeerde en we wonnen beide trekken.

In de 2de ronde stonden we tegenover Fam. Janssens 2(stempel 306), hier zouden we ook niet te lang wachten. In het begin even aanval doen en proberen door te duwen, zodat zij moesten reageren. We konden niet doorduwen en verloren beide trekken. Toen volgde in de 3de ronde Mertensmannen, hier konden we na een aanval wel doorduwen en wonnen beide trekken. Dan naar de 4de ronde tegen Fam Janssens (stempel 305), hier verloren we beide trekken.

Na de rust in ronde 5, stonden we in de 6de ronde tegenover Versieck. Hiervan wisten we dat het haalbare kaart was, we lieten Versieck wel even stilstaan en vertrekken om ze zo niet direct af te slachten en te laten touwtrekken. We wonnen hier ook beide trekken. Toen volgde Vandakker ook haalbare kaart dachten we, dit werd bevestigd door de beide trekken te winnen. Nu zaten we al in de 8ste en voorlaatste ronde tegen Elektrotrekkers, waarvan we ook beide trekken konden winnen.

Als laatste moesten we nog tegen Jagersrust, in de 1ste trek zetten ze direct een aanval in die we niet konden opvangen, we dachten in de 2de trek om ze even vast te houden, maar konden deze 2 trekken niet winnen. We behaalde wel 15pt en dat was voldoende voor de 4de plaats. We verloren de halve finale van Fam, Janssens2 (stempel 306), maar ook onze bronze finale verloren we van Jagersrust, zodat we in het dagklassement op de 4de plaats bleven staan. Dit was een mooie dag touwtrekken, en met vele mooie partijen. In het algemeen klassement staan we nu op een spannende 5de plaats met 93 punten, net voor ons staat Vandakker met 94 punten en net na ons Powerrangers met 92 punten.


  - uitslagen Mooie 1ste outdoor competitiedag in Brecht - Overbroek - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken