Verslagen

Mooie prestaties op 4de competitiedag - Jan L

In een zonovergoten Overbroek gingen we zondag bij Powerrangers onze vierde competitiedag afwerken. Door de garageverkoop waren er een aantal mensen te kort zodat we voor de jeugd opnieuw 95 kilo te kort kwamen. We konden dit gedeeltelijk opvullen door Thijs van Electrotrekkers, maar dat kost ons weer 2 reservepunten. Ook hebben de Electrotrekkers een heel andere stijl dan wij, wat het voor hem ook niet makkelijk maakt. Toch werd er zeer mooi getrokken en werd voor elke punt gevochten.

De jeugd startte met de minst interessante loting. We moesten namelijk starten tegen de Boerekes. Een ploeg waarvan we weten dat ze te pakken zijn als je ze maar op het einde van de dag hebt. Tegen hun brutale touwtrekken hebben we op nieuw gras voorlopig nog geen antwoord. Ook tegen Powerrangers en Fam. Janssens maakte we weinig kans terwijl we vrij vlot van grasgrieten wonnen. Dan kwamen we tegen Mertensmannen. Die hadden net een thriller tegen Powerrangers verloren dus als we die nog een trapje na konden geven hadden we een kans. Ze gingen vol in de aanval en wij vol op de rem. Mertensmannen kon goed vertrekken, maar begon steeds meer moeite te krijgen en op 2 meter lieten we hen doodvallen en haalde de trek binnen. De tweede trek werd hetzelfde geprobeerd ,maar dat lukte niet meer. Wel werd er nadien nog van Electrotrekkers en Versieck gewonnen.

De combi moest vandaag nog even naar de pot om hun gewicht goed te krijgen. Een ploeg op gewicht met allemaal beloften ... het zou wel eens een mooie dag kunnen worden. In de tweede ronde werd afgerekend met onze rechtstreekse concurrenten van Janssens Combi. Ook de overige wedstrijden werden mooi op controle gewonnen tot we in de zesde ronde tegen die andere rechtstreekse concurrent kwamen. Jagersrust stond eigenlijk 30 kg te licht maar wij stelde zelf voor om Klaas aan hen uit te lenen. Daardoor mochten ze nog eens 15 zwaarder wegen en zaten ze ook op gewicht (40 kg zwaarder dan ons) ... hoe dom kan een mens zijn ... of is dat net het mooie aan de touwtreksport en de combiklasse in het bijzonder. Wel is dan spijtig dat Jagersrust steeds met hun uniformen beginnen te leuren. Het is belangrijk dat uitgeleende trekkers in zo'n klasse in hun eigen clubuniform trekken. We moeten daar als Berketrekkers ook strenger in worden.

Het werd een uitputtende strijd tegen Jagersrust die we aan de slechte kant verloren. Aan de goede kant werd dan met erg veel druk gestart en Jagersrust kwam daar redelijk goed mee. Dat leek er toch op dat we iets sterker waren maar het scorebord gaf natuurlijk nog een gelijke stand. Die gelijke stand hield staande tot we in de laatste trek Mertensmannen tegen kwamen. Theoretisch zeker een haalbare kaart, maar ze hadden al wel gelijk gespeeld tegen Janssens Combi. Verder zat er nogal wat kantvoordeel op de baan waar we in moesten. Aan de goede kant konden we vrij vlot winnen, maar aan de slechte kant werd verloren. En hiermee verloren we ook de eerste plaats in het dagklassement. Toch een mooie tweede plaats met heel de dag technisch mooi touwtrekken.

Van mooi touwtrekken was er nadien geen sprake meer. Onder de naam "De Konijntjes" gingen nog een aantal leden van ons meedoen aan het recreantentoernooi. Verkleed als paashaas werd er flink gelachen aan het touw, maar er zat geen snee op. Er werd niet gevochten en ze werden dan ook zevende van de negen. Maar het was dolle pret en daar ging het om. En om het eventuele leed dan toch te verzachten. De zes ploegen die voor hen eindigde waren ook niet zo'n onervaren ploegen om Ex Modesten , Ex Wroeters en Versieck maar te noemen.


  - uitslagen Mooie prestaties op 4de competitiedag - tussenstand competitie antwerpen - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken