Verslagen

Moeilijke derde competitiedag - Jan L

Zondag hadden we onze derde competitiedag in Kalmthout. Door oa de examen waren er erg veel afwezigen zodat we voor de jeugd mensen moesten bij zoeken. Die vonden we met iemand van Mertensmannen en twee Powerrangers. Deze pasten eigenlijk heel goed in onze ploeg, zodat de ploeg ook snel erg goed draaide. In de combi klasse hadden we het echter heel moeilijk. Doordat we moeilijk konden puzzelen starten we met 23 kg onder ons gewicht en dat is erg veel als de verschillen tussen de ploegen klein zijn.

Bij de GENSB begonnen we erg goed door gecontroleerd te winnen tegen Jagersrust, Grasgrieten, Boerekes en Elektrotrekkers. Toen kwam Fam.Janssens. Die hadden al gelijk gespeeld tegen Boerekes dus theoretisch moesten we daar van winnen, maar zoals al dikwijls gezegd, touwtrekken is geen wiskunde. Beide ploegen probeerde de wedstrijd te controleren en af te wachten. Fam. Janssens bleek echter over meer conditie te beschikken en won deze mooie wedstrijd. Nadien was het de beurt aan Powerrangers. Zowel op kracht als op conditie zijn die momenteel sterker dus daar was niet veel aan te doen. De laatste partij tegen Mertensmannen zat het er zeker nog wel in. Een paar aanvallen kwamen goed door, maar toen was de kan leeg bij een aantal en moesten we ons gewonnen geven.

Zoals gezegd hadden we in de combi 23 kg te kort en dat is veel. We waren daar echter niet de enige in. Janssens Combi was ook 20kg te kort en Mertensmannen zelfs 31. We startten goed tegen Powerrangers van wie we wonnen. Ook tegen Jagersrust werd aanvankelijk goed getrokken. Ze waren echter te sterk en toen bleek dat we ze niet de baas konden zakte de moed in de schoenen bij een paar trekkers. Inderdaad verloren we daar onze voorlopige leidersplaats, maar dit is geen reden om niet meer te vechten voor elk puntje. De wedstrijd tegen Vandakker wonnen we nog wel, maar de overige wedstrijden toonde we te weinig vechtlust en miste we conditie. We moeten dringend de aanwezigheid op de training weer wat opkrikken.


  - uitslagen Moeilijke derde competitiedag - tussenstand competitie antwerpen - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken