Verslagen

wintercompetitiedag 2 in Rucphen - niels en lieve

Op zondag 28 februari vertrokken we richting Rucphen. Het was de tweede competitiedag van de wintercompetitie. Inmiddels hadden we nog steeds niet veel getraind. We zouden wel zien wat we gingen presteren. Ook stond er weer een heel andere ploeg opgesteld.

De jeugd:

Eens daar aangekomen konden we gaan wegen. Het werd een ploeg van 9 personen waaronder 3dames. We kwamen uit bij een gewicht van 578 kg, 12 kilo onder het voor ons toegestane gewicht. Er waren 6 ploegen waaronder een mix team.

Onze eerste wedstrijd was tegen de powerrangers, zij waren getraind en we wisten dat we heel hard zouden moeten vechten om dit te winnen. We konden ze toch een paar seconden vastzetten. Maar de powerrangers hebben gewoonweg meer techniek en kracht. We konden hier geen punten pakken. De volgende trek was tegen de grasgrieten, we hadden hier zeker kans maar we zouden er voor moeten vechten. De start zat al meteen goed in bij beide trekken. Nu was het een kwestie van ze verder achteruit te krijgen. Dit lukte, we kregen ze mooi over de streep en dus waren de eerste 3 punten al binnen. De volgende in de rij waren de boerekes, even leek of we ze konden stilzetten. Maar ook hier kwamen techniek en training te kort. Dan was het de beurt aan jagerrust, voor deze maakte we een kleine kans en hebben hen ook een paar keer kunnen stilzetten of een metertje kunnen pakken. Maar ook hier kwamen we uithoudingsvermogen tekort en konden we geen punten pakken. Ten slotte was het de beurt aan het mixteam, hier hadden we wel een kans maar we zouden er zoiezo voor moeten vechten, want het mixteam had ook al sterk uit de hoek gekomen tegen de andere ploegen. Even leek het mis te gaan maar we herpakten ons en trokken ze mooi over de streep. We hebben alles gegeven en met resultaat.

Het eindklassement :
1. 509 Boerekes
2. 508 powerrangers
3. 514 Jagersrust
4. 501 Berketrekkers
5. 070 MIXT
6. 328 Grasgrieten


Combi (zowel jeugd, beloften, heren en dames):

In de namiddag stelden we zoals gewoonlijk een combiploeg op van jeugd en beloftes. We hadden ook hier geen hoge verwachtingen, omdat de beloftes nog maar net van de jeugd komen en omdat er praktisch nog niets getraind is. We zouden het dan maar beschouwen als een goede training en proberen om de andere ploegen het wat moeilijk te maken. Er waren 8 ploegen waar we het tegen zouden moeten opnemen. Met een ploeg van 755kg, netjes op ons toegelaten gewicht begonnen we aan de combi klasse.

Eerst was het de beurt aan vandakker, de ploeg bestond een samensmelting van powerrangers en vandakker. Toen we begonnen bleek dat de ploeg vooral trok met hevige klappen. Door rustig afwachten, hun klappen steeds op te vangen en hen moe te maken, trokken we ze over de streep. De eerste punten waren al binnen, en iedereen was daar natuurlijk gelukkig om, want het was zeker een mooie trek. Met volle moed begonnen we aan de volgende wedstrijd . De mertensmannen, dit zou niet makkelijk worden. We hebben even weerstand kunnen bieden maar zij waren nu eenmaal sterker, met als gevolg 2 verloren trekken. De volgende in de rij was jagerrust combi 2, de volgens onze pronostiek, minder sterke, maar nog steeds zware ploeg van jagersrust. We konden beetje bij beetje terrein nemen, tot we ze uiteindelijk over de streep trokken. Iedereen was super gelukkig met de punten die we verdiend hadden. De volgende waren de powerrangers, een sterke ploeg die ook goed getraind is. Als we deze ploeg willen kloppen, dan zal er voor gevochten moeten worden. Het was een zeer hevige strijd en met resultaat. We wonnen hier ook beide trekken. De volgende in het rijtje was jagersrust combi 1, dit was een zwaardere ploeg dan de eerste jagersrust. Aangezien we het al erg zwaar hadden tegen de tweede ploeg van jagersrust, konden we niet meer zo veel uithalen tegen jagersrust 1 en verloren we beide trekken. De laatste 3 ploegen die nog op het programma stonden waren allemaal van Fam. Janssens, namelijk fam. Janssens Combi, fam. Janssens heren en de heidevinken (ook van Janssens) . Eerst moesten we tegen fam. Janssens combi. We wisten uit de vorige prestaties dat dit helemaal niet gemakkelijk zou worden. En dat was het ook niet, want we werden redelijk snel over de streep getrokken. Dan maar op naar de volgende ploeg van fam. Janssens, namelijk fam. Janssens heren. Deze ploeg was ook nog een beetje te straf voor ons, want ook hier verloren we beide trekken. De laatste kans op extra punten was tegen de heidevinken. We waren vastberaden om deze laatste kans te grijpen. In de eerste trek konden we het hen zeer moeilijk maken, maar toch wonnen ze. De tweede trek begon al goed met een goede start, even hielden ze ons staande, maar door een foutje aan de andere kant van de ploeg en een hevige klap langs onze kant, konden we enkele meters winnen. Maar ze kregen ons terug tot stilstand ongeveer een halve meter voor de overwinning. Bij ons was het vat af en iedereen zat er zo’n beetje door met als gevolg dat bij ons de druk wegviel en het tij was gekeerd. De heidevinken hadden hun trein gestart en we konden hem niet meer stoppen. Iedereen was wel gelukkig met onze prestatie van vandaag en moe maar voldaan keerden we terug naar merksplas na een lange en vermoeiende dag.

Het eindklassement:
1. 205 Fam. Janssens C
2. 832 Fam. Janssens H
3. 235 Jagersrust C
4. 812 Mertensmannen H
5. 219 powerrangers C
6. 225 Berketrekkers C
7. 230 Heidevinken C
8. 215 Jagersrust C2
9. 207 Vandakker C


  - uitslagen wintercompetitiedag 2 in Rucphen - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken