Verslagen

wintercompetitiedag 1 (geel) - Niels en Lieve

Na enkele maanden rust konden we weer starten met het touwtrekken. Op zondag 7 februari trokken we naar Geel. We gingen niet met hoge verwachtingen, omdat er immers niet zo veel getraind was en omdat we met een hele nieuwe jeugdploeg stonden. En ook omdat we met enkele nieuwe leden starten die nog geen of slechts enkele wedstrijden getrokken hadden.

De Jeugd:
Eens we daar aangekomen waren konden we gaan wegen. Het werd een ploeg van 9 man waaronder 2 dames en 1 invaller van de Powerrangers. Omdat de ploeg een paar kilo te veel woog, hebben we iedereen eens naar de wc laten gaan en een beetje laten lopen, en uiteindelijk pasten ze net op het gewicht. Er waren 6 ploegen waaronder ook een mix team.

Onze eerste wedstrijd was al direct tegen het mix team. Maar dit mixteam stond een beetje verder qua training en ervaring, dus zowel de eerste als de tweede trek verloren we ervan . We hebben het hen wel wat moeilijker kunnen maken maar zij waren al bij al sterker. Vervolgens moesten we het opnemen tegen de Boerekes. Omdat we dit jaar met een zeer jonge ploeg zitten, waren we nog niet klaar voor hun klappen, en kwamen we dus ook gewoon kracht en techniek tekort. Dus weer verloren we de twee trekken. De volgende in de rij was Jagersrust, ook hier hebben ons niet meteen laten doen. Maar jammer genoeg moesten we ook hier onze meerdere erkennen, en verloren de twee trekken . Dan was het de beurt aan de Powerrangers, we wisten al snel dit een zeer sterke ploeg was, omdat ze in de winter ook gewoon door trainen. We konden alleen maar ons best doen, en de trek zo lang mogelijk laten duren. Na even moedig weerstand te bieden, verloren we ook deze wedstrijd. Ten slotte was het de beurt aan de Grasgrieten, hier maakten we wel kans, maar we zouden er wel voor moeten vechten. Na een lange en vermoeiende strijd kregen we ze toch mooi over de streep en waren de 3 te verdienen punten voor ons. Daardoor kon de jeugd gelukkig toch nog afsluiten met enkele punten.

Combi (zowel jeugd, beloften, heren en dames):
In de namiddag stelden we een combiploeg op van jeugd en beloftes. We hadden ook hier geen hoge verwachtingen, omdat de beloftes nog maar net van de jeugd komen en omdat er praktisch nog niets getraind is. We zouden het dus maar beschouwen als een goede training en dus proberen om de andere ploegen het wat moeilijk te maken. Er waren in totaal acht ploegen waar we het tegen moesten opnemen. Met een ploeg van 764 kg, net 1 kg onder het gewicht dat we mogen hebben, begonnen we aan de combi klasse.

De eerste wedstrijd was tegen de Heidevinken, een ploeg waar we normaal wel punten van kunnen afsnoepen volgens mijn mening. Maar bij ons waren ze nog niet echt goed wakker denk ik, want de start was niet zo veel soeps, en dat uitte zich verder ook, want we verloren beide trekken. Volgende op het lijstje waren de mannen van Janssens. We waren geen partij voor deze doorgewinterde ploeg en verloren beide trekken. Na een partij rust gehad te hebben konden we er weer invliegen tegen de Powerrangers. Na mooi weerstand geboden te hebben verloren we toch beide trekken. Volgende op het lijstje was Vandakker. Nadat we ons wat opgepept hadden, begonnen we er met volle moed aan. Na een zware en lange wedstrijd wonnen we beide trekken. De eerste 3 punten waren al binnen, maar we waren vastbesloten om nog meer punten te pakken. En punten pakken deden we, want we wonnen beide trekken van Jagersrust. Met 6 punten op zak begonnen we tegen Fam. Janssens. Dit beloofde een zware wedstrijd te worden. Een beetje te zwaar, want we verloren beide trekken. De voorlaatste wedstrijd was tegen de Mertensmannen. Ook hier moesten we het onderspit delven. De laatste wedstrijd was tegen Boerekes. We konden hier wel enkele klappen opvangen, maar we konden hen niet weghouden van de overwinning. Onze Klaas stond daar immers bij in de ploeg.

Al bij al zijn er mooie wedstrijden getrokken, maar we beseffen dat we nodig zullen moeten beginnen trainen. Omdat we zowel met onze jeugd als de beloften met een jonge ploeg zitten, zullen we er voor moeten vechten dit jaar, maar in beide ploegen zit vast en zeker nog meer.


  - uitslagen wintercompetitiedag 1 (geel) - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Trekker Trek Groene kring Essen Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken BVBA Hermay - Herman Verheyen alle schrijnwerken merksplas