Verslagen

Sportief overzicht 2009 - Niels

Touwtrekken is meer dan alleen maar wat trekken aan een touw, het gaat over techniek, uithoudingsvermogen, de o-zo-belangrijke teamgeest en natuurlijk ook kracht. Touwtrekvereniging De Berketrekkers werkt heel het jaar door naar deze punten en heeft steeds blijven sleutelen om alles op punt te krijgen om zo tot een ploeg te komen waar men U tegen kan zeggen. En met een goede ploeg komen natuurlijk ook goede prestaties. We zouden ons dit jaar vooral richten naar de 3 belangrijkste wedstrijden, deze wedstrijden waren het GENSB, het Wereld kampioenschap voor open clubs en het Belgisch kampioenschap.

We zouden de competitie een beetje als training beschouwen om op deze 3 wedstrijden alles te kunnen geven. In de competitie namen we als doelstelling om in de top 5 te eindigen en alle leden zoveel mogelijk mee te laten doen, dus niet de beste ploeg opstellen, maar de nieuwe, jongere, ongetrainde leden samen met de meer getrainde leden wedstrijden laten trekken. Maar onze nieuwe en jonge leden begonnen ook veel en goed mee te trainen en werden beter en beter, waardoor we zelfs in de top 3 eindigden.

Op het GENSB (een internationale wedstrijd met als organiserende landen Germany, England, the Netherlands, Switserland en Belgium) in Engeland zouden we dan wel onze beste ploeg opstellen. De minder getrainde leden zouden deelnemen in een 2de ploeg. De prestaties waren hier zeer mooi en we geraakten door de voorrondes. Wat op zich al een zeer mooie prestatie is als je weet dat we met het ganse podium van vorig jaar in onze reeks zat. Zo leek dan ook het hoogst mogelijke de 4de plaats maar door een ultieme krachtinspanning werden we zelfs 3de in de poule. Maar deze krachtinspanning heeft ons de nek om gedaan en na de voorrondes verloren we een kritieke wedstrijd. Dus eindigde we op de welverdiende 10e plaats van de 41 ploegen.

Een paar weken later was het Wereldkampioenschap. Op het WK zouden we zowel met de jeugd als met de beloften meedoen. Bij de jeugd haalden we een enorm mooie 6 de plaats en mede ook 1ste Belgische ploeg. Voor de beloften handden we enkel een jonge ploeg, onze oudste jeugd was ook eerste jaar belofte. Maar qua prestaties kan een persoon van 23 jaar natuurlijk wel meer dan een persoon van 18 jaar. Toch haalde we hier een nooit gedachte 6de plaats van de 10 deelnemende ploegen, we waren ook hier de beste van 3 Belgische ploegen.

De laatste belangrijke wedstrijd was het Belgische kampioenschap. Ook hier gingen we met de jeugd voor goud. En goud werd het, na een zeer spannende finale haalde we de overwinning binnen. Al voor de 3e keer in 4 jaar tijd stonden we op het hoogste plekje van het podium.

Op het Belgische kampioenschap hadden we ook voor een damesploeg gezorgd. Deze belandde ook in de finale maar had net niet de kracht en de ervaring voor het goud en moest het stellen met een zilveren medaille. Dit zijn allemaal zeer mooie prestaties en een zeer dankbaar geschenk voor het maandenlange trainen.

We zien ook een mooie groei van onze vereniging, we houden op woensdag jeugdtrainingen voor jongens en meisjes tot 15 jaar en we zien alle weken een mooie opkomst. Wat toch de toekomst van de vereniging kan veiligstellen.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken