Verslagen

Competitie Schijf (04/10/2009) - kurt

De laatste competitiedag is traditiegetrouw in Schijf. Daar is het elk jaar op de 1ste zondag van oktober het touwtrektornooi van Jagersrust. Voor vele ploegen is dit ook de afsluiter van het seizoen. Dat is vooral te merken aan de massale opkomst. Voor ons is het altijd harken om een ploeg bij elkaar te krijgen. Want voor ons valt het altijd samen met Merksplas kermis. En dan is het meestal een probleem om een ploeg bij elkaar te krijgen.
Maar dit jaar viel het mee. We waren immers met 12 jeugd waarvan er 11 meetrokken. Heleen niet want die zat met een zeer knie, ze had haar verjaardag een beetje te heftig gevierd. Bij deze nog een gelukkige verjaardag he. Ik had gekozen om de nieuwe leden een kans te geven en liet Niels, Klaas en Toon uit de ploeg. Dat ging net want ze wogen 542 kg. Ik kon ze nog wel naar de 560 kg brengen maar zo konden de nieuwe leden de ploeg ook al wat gewoon worden. We wisten wel dat we zo niet veel punten gingen pakken maar dat speelde toch geen rol meer. De plaatsen in de competitie lagen toch al vast zeker nu Fam. Janssens geen jeugdploeg bij hadden. Niels, Klaas en Toon mochten nog meedoen met Versieck zodat iedereen toch nog aan’t touw stond. We behaalden uiteindelijk 4 punten.
We trokken gelijk tegen Niels en co en wonnen van de mixploeg. Versieck snoepte ook nog een puntje af bij Grasgrieten en eindigden zo met 5 punten. De overwinning werd gedeeld door Boerekes en Powerrangers die zo hun revanche hadden voor de verloren Belgische titel. De 3de plaats was voor Vios Bizon. Ondanks de weinige punten hebben ze toch allemaal met een goed gevoel aan het touw gestaan en de nieuw hebben een pak ervaring opgedaan. En dat is het belangrijkste. Nu was het nog wachten op onze beker. We hadden immers de 3de plaats behaald in de competitie. Het kan precies niet op. Eenmaal deze in ons bezit was besloten we om terug naar Merksplas te rijden. De meesten gingen kermis houden of bij de moemoe eten.
Nu is de tijd om de trainingsactiviteiten af te bouwen en groepsactiviteiten in te lassen. We gaan enkele activiteiten organiseren de komende maanden zodat we er in 2010 terug kunnen invliegen met nog meer goesting als dit jaar.

Tot dan, Kurt


  - uitslagen Competitie Schijf (04/10/2009) - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken