Verslagen

Trainingsweekend 2009 - Kurt

Nadat we het een eerste keer hadden uitgesteld was het nu toch zover. Tijdens het weekend van 14-15-16 augustus hielden we ons trainingsweekend. Dit om de puntjes op de “i” te zetten tegen het GENSB en EK en om de groepssfeer te verbeteren.
We kwamen vrijdagavond om 19.00 u bijeen aan ons terrein om de tent op te stellen. Joep had voor het nodige drinken en een koeling gezorgd zodat we gedurende het weekend koel drinken hadden en ons eten ook fris konden houden. Iets wat de voorbije jaren steeds een probleem was. Eenmaal de tent stond en alles geïnstalleerd was konden we beginnen met trainen. Voor de verandering begonnen we met een looptraining van een half uur. Iets wat ik niet meer gewoon was. Hierna was het tijd om het touw vast te pakken. Eerst even op de trappen zodat we de schoenen konden nakijken. Daarna met schoenen in’t zand. We trainden wat op klappen opvangen want daar hadden ze nog wat problemen mee. Tegen half 10 legden we den blok erop en was het tijd voor ontspanning. Een aantal gingen presidenten (wat dat ook moge wezen) en een ander deel speelde uno. Er werd wat gezwansd en gedronken en het was gezellig.
Tegen een uur of 12 gingen de meesten slapen maar tegen dat de laatsten sliepen was het ook weeral 2 uur gepasseerd. De volgende ochtend kraaide de haan terug om 7 uur. Een aantal hadden het hier wel een beetje moeilijk mee. Normaal stond er een looptraining van een uur op het programma maar ik had gisteren wat te veel afgezien (watje) en daarom werd de looptraining vervangen door een matchke voetbal. Tussendoor gingen Peter en Nick ontbijt halen. Tegen dat die terug waren hadden we toch ook weeral een uurtje gevoetbald. Na het ontbijt hield de Joep de groep bezig met spelletjes terwijl wij alle trekkers een voor een even apart namen om de techniek nog een beetje bij te schaven. Toen iedereen aan de beurt was geweest hebben ze mij nog leren pokeren. Dit hebben we gedaan tot een uur of twaalf.
Dan zijn we naar de Niels thuis gegaan want de moeder van de Niels verwachtte ons rond half 1 voor het middagmaal. Een deel reed daar met de fiets naartoe, een ander deel ging te voet en de Joep ging op zijn skeelers. Tegen dat iedereen er uiteindelijk was, was het 1 uur en etenstijd. De moeder van Niels had op geen moeite gekeken want ze had tomatensoep met balletjes gemaakt en dan rijst met kip. En lekker dat dat was!
Een dikke Merci voor de moeder van de Niels. Na het eten zijn we daar heel de namiddag nog gebleven om te zwemmen, te zonnen of trampoline te springen. Door al dat zwemmen en zonnen was ik vandeeg verbrand maar daar voelde ik niks van. Het was enkel een onnozel zicht zo rood als een tomaat. Iedereen amuseerde zich en het werd al snel 5 uur. Tijd om terug naar het terrein te gaan. Want we gingen immers nog in Retie trainen die avond. En tegen dat alles ingeladen was, was het ook weeral tijd om te vertrekken.
Bijna iedereen van onze ploeg was aanwezig op deze training. Enkel Filip en steven waren er niet. Heleen was ook wel niet met ons meegereden maar ze kwam nog achterna. Na de training ging iedereen douchen en werden er frietjes gehaald. Daarna was het tijd voor een paar video’s over het touwtrekken. Zo konden ze zien hoe het moest en hoe het niet moest. Daarna gingen de meesten slapen. Ze waren allemaal doodmoe na de zware training.
Zondag sliepen we uit. Allez uitslapen, om half 9 was nog iedereen wakker. En diegene die niet wakker waren werden wel wakker gemaakt. Nadat we ontbeten hadden hebben we nog een tijdje op de trappen getrokken om de stijve benen terug los te krijgen. Iedereen wou eens testen welk gewicht ze in ankergreep van de grond kregen. Bij 270 kg zijn we maar gestopt. Het was inmiddels middag geworden ook. Vanaf nu mochten ze naar huis. We hebben met zijn allen nog een partijtje volleybal gespeeld. Enkel de Nick reed al naar huis. Maar tegen 1 uur heb ik dat ook gedaan en niet veel later volgde de rest ook.
Ik denk dat ons trainingsweekend geslaagd was en dat de groep dichter naar elkaar is gegroeid. En dat was de bedoeling.
Kurt


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken