Verslagen

Touwtrekwedstrijd Boensberg Stables - kurt

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden we ook dit jaar een touwtrekwedstrijd op den Boensberg. Maar anders dan de voorgaande jaren deden we dat nu buiten op de piste en niet in de manege zelf. Dit enerzijds door plaatsgebrek en anderzijds door het goede weer.
Vrijdagmiddag werd iedereen zo’n beetje wakker om alles nog klaar te zetten. Het terrein werd in orde gemaakt, de geluids- installatie werd aangesloten en het drinken werd koud gezet. Ook het nodige materiaal voor de soep en de hotdogs werd gehaald. Soms wel in verschillende keren maar het geraakte er dan toch. Tegen dat alles in orde was, was de eerste ploeg al gearriveerd. Ze waren er nu wel heel vroeg bij want ze waren er al een uur op voorhand. Maar we hadden een stralende avondzon dus voor ons kon het al niet beter. Ik reed snel nog langs ons thuis om me te wassen en een kwartier later stond ik terug gewassen en al aan de manege. Het was inmiddels al bijna half 8. En we hadden nog geen touwtrekschoenen. Dan nog maar rap over en weer naar de container zodat onze jeugd allemaal schoenen hadden.
De opkomst aan ploegen bleek niet zo groot. Met maar 3 recreantenploegen en 9 getrainde ploegen mag je niet spreken van een groot tornooi. Aan de reclame kan het normaal niet gelegen hebben want we hebben dit jaar 130 affiches gehangen en 5 borden geplaatst. Daarbovenop stonden we nog 2 maal met een volledig blad vermeld in het sponsorboekje dat gemaakt was voor de open deur van het wit-blauw vlees. Dat geeft weeral stof tot nadenken. Maar niet getreurd.
We gingen er een plezante avond van maken en al diegene die er niet waren hadden groot ongelijk. Met nog een kleine maand tot het Gensb was dit eveneens een kleine test om te zien hoe ver onze ploeg staat in zijn voorbereiding. En dat viel in mijn ogen toch nog wat tegen. We wonnen wel vlot van Powerrangers en Boerekes 2 maar lieten de 1ste trek liggen tegen Boerekes 1. En dit nadat we eigenlijk hun grootste klappen hadden opgevangen. Maar dan begonnen ze een beetje te panikeren en vergaten ze touw te trekken. Hiermee hadden we alle Gensb ploegen gehad.
Verder konden we nog winnen tegen Vandakker en trokken we gelijk tegen Heidevinken. De andere 3 ploegen: Mertensmannen,Fam. Janssens 1 en Fam. Janssens Mix waren te sterk. Wel zeiden zowel Mertensmannen als Fam. Janssens 1 dat ze schrokken van de druk die ons team de eerste minuut produceerde. Al bij al hadden we een matige avond getrokken die vooral bedoeld was als training. Maar doordat Powerrangers won van Boerekes behaalden we uiteindelijk ook de 1ste plaats. Dat was eigenlijk een giftig geschenk. Want hierdoor komt het besef dat er nog stevig getraind dient te worden er weer niet. Hoe kan je ze nu laten geloven dat ze eigenlijk nog niet goed bezig zijn als ze met de 1ste plaats gaan lopen. Mar ja, we hebben nog een maand. Als ze er als 1 groep nog eens een maand alles uitpersen moeten we toch iets kunnen laten zien. Er is nog hoop.
Nu zat de wedstrijd erop en was het tijd om op te ruimen. En dat was dan ook weer iets wat het merendeel van de leden niet snapt. Het besef dat ook zij eens iets terug moeten doen voor de club is er nog niet. Maar ja, verstand komt met de jaren zeggen ze dan. Zo kwam het ook dat ik pas rond half 4 naar huis reed. Dat deed de volgende morgend wel even zeer toen ik moest gaan werken maar dat was maar tijdelijk. Tegen de middag had ik gedaan met werken en heb ik eens naar de peter gebeld of ik moest komen helpen opruimen.
Want al ons jeugdleden hadden ineens geen tijd zodat we maar met 5 waren om alles terug te doen. Rond een uur of half 4 was alles opgeruimd op den Boensberg, Annelies hadden we een bloemetje gegeven en betaald voor het gebruik van de manege zodat we ons daar ook geen zorgen om moesten maken. Dan ben ik nog maar snel naar huis gereden om te wassen want om kwart na 6 moest ik immers terug in Merksplas zijn om taxi te spelen voor de jeugd die ging trainen voor het nationale team. We waren deze keer met 10 leden dus kreeg Niels dat niet alleen vervoerd.
Tot zover de wedstrijd en tot op het trainingsweekend!!!


  - uitslagen Touwtrekwedstrijd Boensberg StablesSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken