Verslagen

3de competitiedag te Kalmthout(15/03) - kurt

15 maart, de dag van de herkansing. De opkomst was wat aan de magere kant. 8 jeugdleden kregen we bij elkaar en dan nog 5 oudgedienden. Het beloofde weer wat te worden. Eenmaal in Kalmthout bleken we weer bij de eersten daar te zijn. Enkel Boerekes waren er al maar die waren aan het proberen om er 22 kg af te lopen. Wat natuurlijk niet lukte.

Wij daarentegen wogen met ons 8 maar 510 kg. Maar we konden nog iemand van Versieck lenen. Zo kwamen we juist aan de 560 kg. En omdat we die van Versieck erbij hadden zijn we voor het zicht toch maar eens gaan opwarmen. We mochten immers meteen aan de bak tegen Boerekes. Ze waren leider van de competitie en hadden nog geen enkele verliestrek op hun naam dit jaar. Dus dat beloofde; we moesten immers heel wat volk missen. De Boerekes zelf zeiden dat ze dat wel eens gauw gingen afwerken. En als je met zo’n air aan de wedstrijd begint krijg je soms wel eens het deksel op de neus. Maar onze harde kern was aanwezig dus alles was mogelijk. De start was goed en we gingen direct in de verdediging.

We wisten immers dat we hun klappen moesten proberen op te vangen. Als dat lukte maakten we een kans. En het lukte vrij goed. Bij elke klap ging de ploeg een beetje omhoog om dan direct na de klap terug op houding te gaan staan. Zo konden ze immers in die oh zo belangrijke gaten gaan staan. En beetje bij beetje kregen we meer greep op de wedstrijd. Toen we dan de aanval inzetten wisten de Boerekes niet meer waar ze het hadden met als gevolg dat ze voor het eerst dit seizoen geklopt werden. De 2de trek zouden ze wel wakker zijn. Maar ook nu weer konden we rustig ons moment afwachten om ook deze trek te winnen. Meteen hadden de Boerekes ook hun lesje in nederigheid gekregen. De volgende wedstrijd was tegen de mixploeg. Deze ploeg deed mee buiten competitie. Dit omdat ze nogal wat te veel wogen. Het waren de Grasgrieten aangevuld met Boerekes,Galliërs en Versieck. En ze bleken gewoon te sterk voor ons. Ze hadden dan ook een goede coach namelijk de Peter.

Bij de volgende wedstrijd was iedereen terug wakker en dat was nodig ook. We mochten tegen fam. Janssens; de ploeg waar we 14 dagen geleden nog van verloren. Toen stonden er wel wat ervaren trekkers aan de kant. Die stonden er nu wel bij. En wonnen we eigenlijk vrij makkelijk. Tegelijkertijd waren de Boerekes aan het touw tegen de mixploeg. En hier wonnen de Boerekes vrij makkelijk. Niet omdat ze nu wel wakker waren maar wel omdat de 3 Boerekes in de mixploeg niet mee mochten trekken. Je zag dat ze geen moeite aan het doen waren. Wat dan erg is voor die andere trekkers in de ploeg die wel alles aan het geven waren. Dan mochten we tegen Jagersrust. Ook hiertegen hadden we de vorige keer punten laten liggen. Maar dat werd vandaag weer rechtgezet met een overwinning. Nu stonden de Powerrangers op het menu. Maar net als de voorgaande wedstrijddagen waren ze nog te sterk. Dan zal dat voor de volgende keer zijn he. Als laatste kregen we fam. Janssens 2 waar we wederom de 3 punten pakten. Zo eindigden we op de 3de plaats met 24 punten.

Iedereen had een goed gevoel en de goesting voor de namiddag was er ook. Lieve kwam ons in de namiddag nog vergezellen waardoor Nick en Jimmy rust werd gegund. We mochten beginnen tegen Vandakker. En die wedstrijd werd direct gewonnen. Het begin was gemaakt. Onze volgende wedstrijd was tegen fam. Janssens 2. Deze ploeg bleek toch nog iets te sterk. Dan kregen we rust; konden we ons opladen voor het dubbele duel tegen Mertensmannen. Tijdens de vorige competitiedag hadden we al van de herenploeg gewonnen. Maar nu was Lieve erbij en ze was erop gebrand om beide ploegen te verslaag. Haar lief trekt immers bij de Mertensmannen en ze waren haar al een tijdje aan het uitlachen. Dus aan ons om die eens een lesje te leren.
We mochten beginnen tegen Mertensmannen combi. Hierin zat haar lief. Onze tactiek was afwachtend te starten en wachten op een foutje aan de overkant. En het werkte want zowel de eerste als de tweede trek werden gewonnen. Dan was het de beurt aan de herenploeg van Mertensmannen. En ook hier pakten we de 3 punten. Nu kon Lieve hen eens gaan uitlachen. Met nog 6 wedstrijden te gaan hadden we al meer punten behaald dan op de vorige 2 competitiedagen samen.

De trek tegen Jagersrust die nu volgde kwamen we gewoon kracht te kort. Hier hebben we ons dan ook een beetje gespaard. Er kwamen immers nog wedstrijden aan waar we wel kans hadden. De volgende tegen de Pony’s bijvoorbeeld. Ook nu startten we afwachtend en dat bleek weer de juiste tactiek. Da kwamen Boerekes en fam. Janssens 1. Hiertegen konden we een mooie partij trekken maar geen punten pakken. En in de wedstrijd tegen fam. Janssens voelde je dat het vat bijna af was. Daarom gingen we in onze volgende wedstrijd tegen de Heidevinken meteen in de aanval. Dit leverde ons nog 3 punten op.
Maar de laatste wedstrijd tegen de Powerrangers was “de wedstrijd teveel”. Maar zo behaalden we toch maar mooi 15 punten en dit met een bijna volledige jeugdploeg.

Doe zo voort zou ik zeggen!


  - uitslagen 3de competitiedag te Kalmthout(15/03) - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken