Verslagen

1ste competitiedag te Geel (01/02/09) - kurt

De eerste wedstrijd van het seizoen! Het beloofde weer wat te worden. We waren pas een week terug aan het trainen en wisten ook niet hoe ver de anderen stonden. Maar dat zouden we snel genoeg weten. We waren met 15 maar hadden wel 2 geblesseerden bij.
Voor de jeugd hadden we maar juist genoeg volk. We moesten het stellen met 8 jeugd en 2 dames. Dat waren natuurlijk wel niet van de minste maar toch. Als je wat volk te veel bij hebt is toch altijd gemakkelijk. Eén van de dames was dan ook nog ouder dan 18 waardoor we hiervoor geen extra kilo’s kregen zodat we maar 570 kg mochten wegen. Ik wist niet hoe het zat met de kilo’s maar hield men hart al vast.

Na 3 maanden zonder training zou dat toch wel eens serieus kunnen tegenvallen. Dus eerst al maar eens met 8 gewogen en natuurlijk veel te weinig. Dan de 9de erbij en nog altijd maar 516kg. Dus de 10de er ook nog maar bij op. En wat bleek? Nog 4 kilo te weinig. Daar was ik toch wel een beetje van verwonderd. Maar des te beter he. We mochten beginnen tegen Jagersrust. En ondanks het feit dat het vrij hard opviel dat we nog serieus wat training missen konden we toch 2 maal winnen.
Jippie, onze eerste 3 punten van 2009 waren binnen. Bij de andere wedstrijden werd al snel duidelijk dat Boerekes 1 en Powerrangers al goed in vorm waren. De 2de wedstrijd was tegen Grasgrieten. Deze ploeg is er dit jaar bij gekomen. Dat belette hen niet om mooie partijen te trekken en het de andere ploegen lastig te maken. Er stonden dan ook wel enkele ervaren touwtrekkers tussen. Maar zelfs met hen pakten we de 3 punten. Dan was het de beurt aan Boerekes 2; ze hadden maar 7 man bij en een gewichtsnadeel van 110 kg en waren dan ook niet direct een probleem voor ons. Dan was het de 1ste ploeg van de Boerekes. Dat was andere koek. Zij hadden net als ons nog niet verloren. Maar zij hadden al wel tegen de Powerrangers getrokken.
We zouden wel zien wat het gaf; niks moest. De start was goed de 1ste trek en we wonnen al vlug terrein. Eén meter werd er 2, 2 werden er 3 en even leek de overwinning in de maak. Maar toen stopte het treintje en moesten we onze meerdere erkennen in de Boerekes. De 2de trek was het hetzelfde verhaal enkel duurde het nu niet zo lang. Dan volgden Fam. Janssens 1. Hier konden we weer vrij vlot van winnen.

Met nog 2 wedstrijden te gaan hadden we toch al 12 punten en konden toch al van een geslaagde dag spreken. Maar er volgden nog wedstrijden. Eerst tegen Powerrangers. Die hadden net als wij enkel tegen Boerekes punten laten liggen. We startten de wedstrijd, geheel tegen onze natuur in, heel verdedigend. Het duurde bijna 2 minuten tegen dat de 1ste aanval werd ingezet. Maar het gebrek aan training liet zich toch merken want het scherpste was eraf. We konden geen vuist maken tegen de aanval van de Powerrangers. De laatste wedstrijd was tegen Fam. Janssens 2. Door een snelle start konden we ook hier de 3 punten pakken. Zo eindigden we 3de met 15 punten na Boerekes en Powerrangers. Van de Boerekes weet ik dat ze heel de winter doorgetraind hebben dus dat komt wel goed. Zo veel verschil zat er niet op tussen ons.

Ook in de namiddag deden we nog eens mee. Dat was intussen al enkele jaren geleden. Door de nieuwe regeling in de combiklasse is het nu zeer interessant om jeugd en dames op te stellen. Want daar kregen we extra kilo’s voor. Zo konden we al de trekkers van de voormiddag opstellen behalve Heleen, want die moest per se naar huis, en dan konden ik en Jan boens nog meedoen. En zelfs dan wogen we nog 80 kilo te weinig. En dat met 11 trekkers!
Het werd dan ook een pittige namiddag met 10 wedstrijden. Voor de jeugd was dit een goede training en voor ons heren nog eens een kans om aan’t touw te staan. En het viel al bij al goed mee. Want we pakten de 3 punten tegen de Modesten en trokken gelijk tegen de Heidevinken. Daarbij hadden we de pech dat we de 1ste wedstrijd al direct tegen de Pony’s moesten. Want na onze wedstrijd hebben ze enkel tegen Vandakker nog gelijk getrokken en de rest verloren. Indien we ze later op het programma hadden gehad had hier misschien ook meer in kunnen zitten.
In de andere wedstrijden kwamen we steeds te kort maar door de goede wil van de tegenstanders konden we ook tegen hen mooie partijen trekken. Iets wat niet zo evident was op zo’n beenharde ondergrond. Maar dat was voor alle ploegen gelijk.

Maar dat was het dan zowat voor de 1ste competitiedag. Het was een mooie accomedatie die mogelijkheden biedt voor de toekomst en niet ver van mijn deur. Er werden mooie partijen getrokken en er is nog niet zo veel verschil tussen de ploegen onderling.

En meteen is ook iedereen tot het besef gekomen dat er toch nog stevig getraind zal moeten worden.


  - uitslagen 1ste competitiedag te Geel (01/02/09) - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken