Verslagen

Zwemmen Hengelhoef (30/11/2008) - kurt

Zondag 30 november gingen we zwemmen met de touwtrekkers. Maar dat touwtrekkers niet noodzakelijk waterratten zijn werd al vrij snel duidelijk door de magere opkomst. Met chauffeurs bij kwamen we aan 14 man. We hadden afgesproken om half 12 in de Glenn maar tegen dat iedereen er was en we effectief konden vertrekken was het inmiddels kwart voor 1 geworden. De maarten had zenne gps bij en was dus de geknipte man om ons in goede banen naar hengelhoef te leiden. Althans dat dachten wij dan toch.

Dus wij weg. We gingen in turnhout op de snelweg wat ik al raar vond aangezien we normaal richting Geel moesten. Maar dat kon nog als hij dan de afslag van Kasterlee pakte. Maar dat deed hij niet. Dan maar naar Retie en dan over Mol. Maar ook dat gebeurde niet. Hij pakte de 2de afslag van Retie om dan richting Postel te rijden. Toen werd ik toch wel wat ongerust en belde naar de Maarten. Bleek dat hij als dorp Hechtel-Eksel had gepakt in plaats van Houthalen-Helchteren. Toen hij iets later dat probleem had opgelost en nog steeds vertikte om richting Mol te rijden heb ik het commando maar overgenomen. En toen zijn we recht naar ginder gereden. Weliswaar een half uur te laat maar toch;we waren er.

Tijd om te gaan ontdekken hoe nat het water in de Limburg was. Maar eerst moesten we onze kleren nog in een kastje krijgen. En dat was ook nog een sport zenne. Maar uiteindelijk lukte het toch iedereen om in het water te geraken. En het water was nat. De wildwaterbaan was wild en de schuif-affen glad. Iedereen amuseerde zich en de tijd vloog voorbij. Het was al bijna 5 uur en dan werd het tijd om te douchen en om te kleden. Want de moeder van de Niels verwachtte ons terug rond 5 uur. Alvast bedankt om te willen rijden. Nog snel de parking betaald en we konden terug vertrekken naar de bewoonde wereld. Want de Limburg, das toch een wereldje op zich zenne.
Ook nu heb ik maar de kop gepakt want we wilden nog op zondag aankomen. Maar de Maarten moest natuurlijk kunnen uitpakken met zijn BMW en vloog al voorbij van zodra we op de snelweg waren. Van samen uit,samen thuis heeft hij ook nog nooit gehoord denk. Het ging niet snel genoeg naar zijn goesting. Maar als je maar 120 mag dan moet je niet sneller rijden. En als er dan al ouders bij zijn die willen rijden dan moet je ook wel zorgen dat ze geen processen moeten rijden om te kunnen volgen. Maar dat leert hij nog wel. Want hoewel hij klaagde dat we niet hard genoeg reden in de heenrit kwamen we toch nog eerder dan hem terug aan de Glenn aan.

En zo zat deze activiteit er ook weeral op. Hopelijk hebben we bij de volgende activiteit wel meer animo want dat is onze inmiddels bekende en beruchte kerstwandeling.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken