Verslagen

9de dag van de zomercompetitie te Ravels (10/08/2008) - Kurt

Terug naar Ravels en het was weeral aan het regenen. Dus dat beloofde na wat we vrijdags al gezien hadden. We waren met 12 jeugdleden en 3 chauffeurs dus de auto’s vol. Daar aangekomen zijn we ineens gaan wegen. Allej, we moesten nog een kwartiertje wachten omdat den Ben “binnendoor” was gereden.

Terwijl we aan het wachten waren controleerde Jan onze schoenen al eens met het oog op het Gensb. En er zijn er nog wel een aantal waar we wat werk aan hebben. Eenmaal op de weegschaal konden we met 10 stempelen en hadden we nog gewicht te weinig. Wat een luxe! Tom en Jimmy deden dan niet met ons mee maar zouden nog wel trekken. Tom bij de mixploeg en Jimmy bij de Boerekes.

Wij mochten beginnen tegen de Fam. Janssens en konden meteen onze eerste 3 punten pakken. Dan volgden Mertensmannen. Die kwamen voor alles te winnen en niet minder. Maar dat is altijd zonder de Berketrekkers gerekend. De eerste trek mochten ze nog winnen omdat ze bij ons niet echt in hun kansen geloofden. Maar toen ik ze tijdens de rust overtuigde dat ze te pakken waren kwam het beest in hen naar boven. De trein begon te draaien en stopte pas toen de scheidsrechter affloot. Wij blij dat we de doelstelling van Mertensmannen hadden verhinderd en Powerrangers blij dat we kostbare punten afpakten van Mertensmannen. Powerrangers staan immers met een kleine voorsprong om Mertensmannen aan kop van het klassement. Ook de volgende wedstrijd tegen Jagersrust werd gewonnen. De partij tussen Mertensmannen en Powerrangers werd gewonnen door Mertensmannen zodat ze toch een beetje inlopen.
Als volgende tegenstander kregen we Powerrangers. Ook zij moesten winnen van ons om hun 1ste plek veilig te stellen. Maar ook zij slaagden daar niet in. De eerste trek werd gewonnen door ons. En de 2de trek leek het net hetzelfde te worden totdat den Dre daar ineens kwam aangelopen voor te coachen. Iets wat in mijn ogen niet kan. Op een internationaal tornooi laten ze dat ook niet toe dus moet dat in de competitie ook niet want in mijn ogen is dat competitievervalsing. Want doordat ze nu ineens wel een coach hadden kregen ze ons offensief stilgezet. Hierdoor misstapte Heleen zich en bezeerde haar knie weer en zo stonden we ineens met 9 te trekken. Hoewel onze jeugd zich kranig weerden moesten we ons toch gewonnen geven. We moesten nog 2 wedstrijden doen namelijk tegen de Boerekes en tegen het mixteam.
En om geen onnodige risico’s te pakken hebben we die maar afgewerkt zonder Heleen. Zo kan ze haar knie wat sparen tegen het Gensb. De andere ploegen vroegen (sportief als ze zijn) wel of ze een mannetje eruit moesten laten maar dat hebben we geweigerd. Het was een goede training. Want dankzij hun vechtersmentaliteit werden beide wedstrijden gewonnen. Hierdoor behaalden we een 2de plaats achter de Mertensmannen en komen we in het klassement nog steviger op de 3de plaats.

Nu nog 2 weken stevig doortrainen en dan naar het Gensb. Met hetgeen ik vandaag heb gezien ben ik tevreden over de groep. Ik dacht dat de training nog niet echt rendeerde maar het komt wel goed. De vechtersmentaliteit is er terug en dan kunnen we verrassend uit de hoek komen. Daar hebben we nog een paar mooie tornooien voor om dat te bewijzen.

We gaan er het beste van maken op het GENSB. Zeg dat ik het gezegd heb.

Kurt


  - uitslagen 9de dag van de zomercompetitie te Ravels (10/08/2008) - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken