Verslagen

Open beker van België voor recreanten (08/08/2008) - Kurt

Het was vrijdagavond half 8. We gingen met onze heren nog eens touwtrekken. Aangevuld met een paar jeugd vertrokken we naar het terrein van de Galliërs. Wat we daar zagen hadden we nog niet veel meegemaakt. De jaren dat ik bij Galliërs ben gaan touwtrekken was het altijd keiharde grond en verschrikkelijk warm weer. Maar nu was het net het tegenovergestelde. Het terrein ligt in het overstromingsgebied van de Aa. En had een paar dagen geleden nog volledig onder water gestaan. En dat was eraan te merken. Bij elke stap die je zette spatte het water omhoog. Dat gingen nog plezante wedstrijdjes worden

Er waren 6 ploegen ingeschreven met toch hier en daar een bekend touwtrekgezicht. Omdat er relatief weinig ploegen waren trokken we allemaal op 1 baan. Dit ook om nog genoeg banen over te houden voor zondag. We waren met 5 heren (ikke, Peter, Ben, Jan B en Jan L) en Jimmy en Johnny Scheurmans deden ieder om toer mee. Heleen was er ook nog bij en die heeft dan met de Joliekes meegedaan. In het begin wel met tegenzin maar ze heeft zich toch geamuseerd denk.
Wij mochten beginnen tegen “de kroeg”. Dit was een jeugdploeg en die mochten dus met 8 trekken. Dat het heel lang geleden was dat we nog eens in het touw hadden gestaan was er aan te merken. Want we hadden er veel werk mee om te winnen. En was precies nen oude mens toen ik van’t touw kwam. Moe dat ik was. Mookers zagen we al gelijk trekken tegen Boerekes jeugd dus dat beloofden nog zware wedstrijden te worden. Als tweede ploeg kregen we “Poppel tent”. Hier trok Dirk Vosters mee. Dat was jarenlang de anker van de Galliërs. Ook hier liep het in het begin moeilijk totdat Jan B vroeg of hij ook moest meedoen. Dat scheelde toch eenmaal Jan meedeed. Ook deze wedstrijd werd gewonnen.

Bij de wedstrijden tegen Joliekes en Boerekes begon het al wat beter te draaien en konden we op mooie wijze afwerken. De laatste wedstrijd was tegen de Mookers. Wilden ze vandaag winnen dan moesten ze de 3 punten pakken van ons terwijl wij op een gelijkspel mochten speculeren. Want zij hadden immers punten laten liggen tegen de Boerekes. In de eerste trek konden ze ons nog verrassen met hun brute kracht en winnen maar in de tweede trek wisten we wat te doen en konden hun aanval beantwoorden met een nog grotere tegenaanval. Dus 2de trek voor ons en zo werden we ook eindwinnaar.

Daar hebben we er dan maar ene op gedronken ook. De jeugdtrekkers hebben de beker gekregen zodat iedereen tevreden was. Rond half 12 reden we naar huis. De ene deed dat al wat liever dan de andere maar ja. Terug in Merksplas ben ik met Peter en Jan B nog naar de Glenn gereden en zo kwam het ook dat we (ikke en Jan) daar pas rond 4 uur buiten stapten.

Het was weer eens een plezant avondje touwtrekken. Moeten we meer doen!

Kurt


  - uitslagen Open beker van België voor recreanten (08/08/2008)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken