Verslagen

6de Competitiedag te Pulderbos (18/05) - Kurt

14 dagen nadat alle Belgische jeugdploegen serieus op hun bek waren gegaan op het internationale tornooi was het weer tijd voor de nationale competitie. Dit maal waren we bij de Boerekes in Pulderbos te gast. We hadden geleerd van het internationale tornooi en waren eindelijk begonnen met de trainingen wat serieuzer aan te pakken. Met het Gensb in het achterhoofd geef ik voortaan terug de trainingen. Maar op 14 dagen kan je geen wonderen verrichten.

Ik hoopte toch wel op een lichte vooruitgang. We stonden wel niet met onze sterkste opstelling maar omdat we een nieuw meisje bij hadden en haar ook de kans wilden geven bleven de meer getrainde er maar al te graag uit. Door dit meisje, Lieve, mochten we ook 10 kilo meer wegen. Maar dat was zo makkelijk nog niet. We moesten de Niels en de Maarten, de 2 lichtste van de ploeg, aan de kant laten anders wogen we te weinig. Hierdoor verzwakte de ploeg wel maar zat het wel juist met de kilo’s.

We zouden wel zien wat het bracht. De Niels werd dan maar gepromoveerd tot verzorger en de Maarten tot fotograaf. Zo had iedereen wat omhanden. Met 8 ploegen beloofde het weer een pittige voormiddag te worden. Maar ook een verrassende. In de 1ste wedstrijd won Boerekes al van Powerrangers en trok Fam. Janssens gelijk tegen Mertensmannen. Die trokken immers met 7. Wij wonnen van de andere ploeg van Fam. Janssens. De 2de wedstrijd was er al meteen één op het scherpst van de snee.

Boerekes-Berketrekkers was de blikvanger. De 1ste trek was voor Boerekes omdat bij Berketrekkers de start grandioos te laat was. En eens we vooruit moeten beginnen we te panikeren en vergeten we touw te trekken. De 2de trek was de start wel goed en ging dan ook naar Berketrekkers. 1-1 en daar konden beide ploegen mee leven. Als volgende ploeg kregen we Fam. Janssens 1 voorgeschoteld. Tegen deze ploeg hadden we op hun internationale tornooi al verloren en nu hadden ze al punten gepakt tegen de Mertensmannen. Deze ploeg trok wel maar met 7 maar dan nog. We mochten onze tegenstander zeker niet onderschatten.

Maar de vechtlust die we de vorige keer misten was er terug en we wonnen eigenlijk vrij gemakkelijk beide trekken. Daarna was het de beurt aan Jagersrust. Ook zij moesten eraan geloven. We begonnen al te dromen van een gedeelde 1ste plaats maar dan moesten we nog wel alles winnen. En er volgden nog enkele taaie ploegen. Te beginnen met Powerrangers.

De 1ste trek wonnen we vrij gemakkelijk. Te gemakkelijk eigenlijk want bij de 2de trek trok de start weer op niks. Met als gevolg dat we de trein van de Powerrangers niet meer tot stilstand kregen. Wederom een 1-1 en daar konden en mochten we eigenlijk niet tevreden mee zijn. We hadden hier kostbare punten laten liggen.

Dan was het de beurt aan de 2de ploeg van de Boerekes. Die stond duidelijk niet zo sterk als de eerste ploeg en daar konden we dan ook makkelijk van winnen. Als laatste ploeg kregen we de Mertensmannen tegenover ons. Ze hadden vandaag gekozen om met 7 te trekken. Anders hadden ze het te gemakkelijk zei hun coach. Maar het kostte hen vandaag wel 15 punten.

Dus zo gemakkelijk zullen ze het toch ook niet hebben. Tegen ons kwamen ze duidelijk te kort met 7. Want onze ploeg met 9 trekkers ondervond eigenlijk zeer weinig weerstand van de Mertensmannen. We hadden anders heel graag tegen de voltallige Mertensmannenploeg getrokken. Dan wisten we of de training al rendeerde. Maar al bij al deed de jeugd het niet slecht vandaag. Met 2 goedgetrainde aan de kant en 1 nieuw lid in de ploeg toch nog de 2de plaats pakken. Chapeau.

In de namiddag stond er bij de heren geen maat op Mertensmannen. Dit ten koste van Jagersrust en Fam. Janssens. Het was weer een mooie touwtrekdag.

Tot de volgende.


  - uitslagen 6de Competitiedag te Pulderbos (18/05) - tussenstand competitie antwerpen - Fotoalbum (extern)SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken