Verslagen

20 Jaar Berketrekkers -

2330

Merksplas 25/04 Berketrekkers trekken al twintig jaar aan zelfde zeel
Touwtrekvereniging De Berketrekkers bestaat twintig jaar. Ze viert dit weekend haar verjaardag met tal van wedstrijden voor ex-leden, competitieploegen en recreanten.

Toen Merksplas in 1988 een touwtrekwedstrijd organiseerde, had niemand durven hopen dat het twintig jaar later zijn sporen nog zou nalaten. Er bestaat in de streek nog altijd een tiental touwtrekverenigingen die elkaar bekampen en de Kempense bodem omploegen, zo ook de Berketrekkers.

De grote bloeiperiode van het touwtrekken, toen de Berketrekkers nog 58 ploegen op hun tornooi verwelkomden, ligt achter de rug. Toch hebben ze ook in 2008 een beloftevolle jeugdploeg.

De touwtrekkers willen vrijdag nog eenmaal de geschiedenis doen herleven. De geboortegrond van de broers Verheyen wordt het toneel van een reünie. Verschillende ex-touwtrekkers hebben al toegezegd. Naast de klasse voor ex-leden is er ook een recreatietornooi. Zondag 27 april organiseren de Berketrekkers een competitiedag aan de sporthal in het Hofeinde.

SVT
www.berketrekkers.be


  - uitslagen 20 Jaar BerketrekkersSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken