Verslagen

1988 – 1998 Touwtrekteam KLJ Merksplas – TTV De Berketrekkers 1998 - 2008 - Jan Lenaerts

28 april 1988 … KLJ Merksplas organiseerde een touwtrekwedstrijd … en uiteraard gingen we met de leden een aantal ploegjes maken. Een leuke beleving waar we in de finale tegen de familie Verheyen ons tot braken toe geweerd hebben. Nu 20 jaar later zijn er in de kempen een 10tal gestructureerde touwtrek verenigingen ontstaan en weinige zullen het belang realiseren van die avond. Toch was het gekke idee van die 8 KLJ leden, die “meer” wilde de trigger die de georganiseerde touwtreksport in de Kempen deed ontstaan. Zonder deze mensen had de touwtreksport er in België heel anders uit gezien. Misschien was later wel iemand anders op het idee gekomen … maar dan had ook het dubbeltje anders gerold. Galliërs en Mertensmannen trokken hun eerste toernooi op ons touwtrekweekend. Landelijke Gilde Kasterlee ontstond nadat ze ons hadden leren kennen. Op zijn beurt was LG Kasterlee weer een trigger bij het ontstaan van Fam Janssens. De bloeiperiodes van de beginjaren, waar we in de top 2 herenploegen, 2 jeugd en een damesploeg opstelde, en waar ons eigen toernooi 58 ploegen trok, zijn al weer een hele tijd achter de rug. Toch kunnen we ook dit jaar weer een mooie jeugdploeg in competitie brengen en proberen we ook weer een mooi evenement op de been te brengen. Op 25 april willen we de geschiedenis nog even laten herleven. Op de geboortegrond van de 6 broers Verheyen, staat nu Boensberg Stables. Het hol van de leeuw wordt nu het toneel van een reünie. Een revanche voor de verloren finale van 20 jaar geleden zullen we niet waar kunnen maken, maar verschillende van onze ex touwtrekkers hebben toch al toegezegd om voor één keer opnieuw aan te treden. Het wordt zeker een reuze gezellige boel.
Bij deze willen we dan ook pers; publiek en vooral ook deelnemers uitnodigen op ons recreantentoernooi op vrijdag 25 april op “den Boensberg” in Merksplas. Naast de speciale klasse voor ex leden is er ook de mogelijkheid voor recreanten Heren zestal, Jeugd achttal, dames negental of een combinatie van deze. Inschrijven kan op www.berketrekkers.be . De wedstrijden worden begeleid door BTB wedstrijdleiding.

Zondag 27 april zal er ook nog een competitiedag georganiseerd worden. Deze competitiedag is in het kader van de competitie BTB Antwerpen - NTB Zuid Nederland. Deze zal plaatsvinden op ons eigen oefenterrein aan de sporthal in Merksplas.

Dus even duidelijk
Vrijdag 25 april recreanten => Manege Boensberg Stables
Zondag 27 april competitie => oefenterrein hofeinde

meer info Peter Van den Heuvel


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken