Verslagen

Knotsgekke wedstrijd bij Mertensmannen. - Jan

Op 26 mei hielden de Mertensmannen hun competitiedag. In de week voordien informeerde we eens of er animo was bij de andere ploegen om een U15 tussenprogramma in te bouwen. Dat bleek al direct redelijk positief dus konden we iedereen op niveau opstellen. 17 Berkes slalomde tussen de wegomleggingen naar Hoogstraten. De weegschaal was vandaag niet onze beste vriend. De ploegen die Jochen en ikzelf hadden besproken zaten beide een anderhalve kilo boven gewicht dus konden we de puzzel opnieuw ... en opnieuw ... en opnieuw beginnen leggen.

We kwamen uit bij een jeugdploeg die 13kg ondergewicht had. Een beetje bibberen op een natte weide, maar zo kon de plus12 die al even meetrainen ten minste 1 programma trekken. We kregen de ploegen redelijk mooi met eerst 4 ploegen die ene haalbare kaart moesten zijn en mooi werden overwonnen. We waren al goed aan het terrein en elkaar gewend als we voor de vijfde trek tegen Mertens moesten. Mertens stond op eigen veld erg sterk maar we konden het wel tot gelijkspel dwingen. Dat gaat lekker! Nu blokje pauze en we zien Mertensmannen na een zware wedstrijd gelijk trekken tegen competitieleider Nijlen. Laten we maar snel terug op veld gaan want laatste trek is tegen hetzelfde Nijlen dat net flink uit de pijp heeft moeten komen. Opnieuw werd het erg spannend en we konden een gelijkspel uit de brand slepen. Helaas haalde we meer waarschuwingen dan beide ploegen waar we mee aan de leiding kwamen. Maar derde is zeker mooi ... en Nijlen loopt in competitie niet verder uit op ons.

Na de jeugdklassen moesten er een paar snel hun schoenen uit doen voor de U15 klasse. Hier was afgesproken om zonder touwtrekschoenen te trekken om echte beginners meer kansen te geven. Berkes maakte een jongensploeg met 6 jongens en een Meisjesmix met 2 Galliers en 4 Berkes. In deze klasse is de afspraak dat er niet over een klassement word gesproken. Fun er ervaring is hier het belangrijkste en iedereen moet eens kunnen winnen en iedereen eens kunnen verliezen. Dat is zeker gelukt. Van hun 6 wedstrijden hadden alle 7 ploegen minsten 2 keer gewonnen en 2 keer verloren. Dit zorgt dat iedereen met goed gevoel (en een zakje chips) naar huis kon.

En om één uur de combi. Waar de loting in de jeugd ons gunstig gezind was kwam ze nu haar tol eisen. We mochten beginnen tegen Mertens 2 een combiploeg met een aantal straffe meisjes die ook wat meer mag wegen. Op een nieuw nat veld en zelf niet echt klaar betekende dit een gelijkspel. Dan kregen we al direct de drie andere ploegen die met ons de top 4 in klassement bepalen. Power 2 werd verloren. Dan zien we Mertens van power 2 winnen. En dan mogen wij tegen Mertens. Touwtrekken is geen wiskunde en dat zouden we even bewijzen. Na 2 gruwelijke wedstrijden kunnen we van Mertens 1 winnen. Fam, Jansens was de volgende ploeg. Die hadden tot dat moment nog niet moeilijk gehad en waren net goed ingelopen. Hier was voor ons niks aan te beginnen. Ze zouden later tegen de ander ploegen ook niet meer in de problemen komen.

Wijzelf zouden echter wel nog een steek laten vallen. Powerrangers (waar we Bert aan uit geleend hadden) dwongen bij ons nog een gelijkspel af. Samen met de puntjes die we verloren tegen Mertens 2 zouden dat op einde van het jaar wel eens duur punten kunnen zijn. Na vandaag laten we hierdoor een klein gaatjes op de top 3 in het klassement. We zijn nog maar net over de helft dus er is ruimte om dat terug bij te halen. De verschillen waren vandaag weer erg klein en vandaar een knotsgekke wedstrijd.

In de halve finale konden we weinig beginnen tegen Fam. Janssens en we mochten dus strijden om brons tegen Mertens (die 2de uit de reeksen waren gekomen). Het werd een brons finale in drie trekken waarbij wij de derde trek wonnen BRONS. Ook de finale Janssens - power was in drie trekken in het voordeel van Janssens.


  - uitslagen Knotsgekke wedstrijd bij Mertensmannen. - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken