Verslagen

Int. Toer Eibergen - Yaro

Op 9 mei vertrokken de eerste naar Eibergen namelijk Jochen, Yentl, Yaro, Axel Jonny, Jimmy en Jan. Na een lange rit van bijna 2,5uur zijn we in Eibergen aangekomen. Daar zijn we direct gaan wegen en hebben we posters opgehongen voor de eerste reclame te maken voor onze U23 cup volgend jaar. Als alles daar geregeld was vetrokken we naar ons verblijf een 6km van het wedstijdveld. We hebben ons helemaal opgefrist en hebben macaroni met kaassaus gegeten, na het eten hebben we nog een kaartspel gespeeld namelijk presidenten. Hierna zijn we gaan slapen zodat we fris zijn voor de eerste wedstijddag.

10 mei 6.30u ging de wekker en we stonden allemaal met volle goesting op om aan de dag te beginnen. Eerst hebben we nog een stevig ontbijt gegeten. Na ons ontbijt hebben we onze laatste spullen gepakt en zijn we vetrokken naar het wedstijdveld. Eenmaal op wedstijdveld hebben we plaats genomen in één van de tenten en hebben we nog wat reclame gemaakt met flyers voor onze U23 cup. Zodra onze twee extra mannen van een andere ploeg gearriveerd zijn en Ief Smets van Janssens aanwezig was konden we gaan stempelen voor de eerste klasse van de dag de 600 kg klasse. Toen dat we gestempeld waren konden we eindelijk op het veld om wedstijd te trekken. We begonnen gelijk goed eerste trek gewonnen. De tweede trek was minder verloren tegen Engelberg. De 2 trekken daarna was weer goed namelijk 2 keer gewonnen. De rest spijtig verloren maar 9 punten gepakt en dat is meer dan verwacht, dus zeer tevreden. In de namiddag hebben we nog gekeken naar Jonny die mee deed met Mertensmannen bij de 700 kg klasse. Het was heel spectaculair om te zien en zij zijn eerst geworden. Daarna zijn we terug naar ons verblijf gereden. Daar hebben we nog kip met gebakken patatten gegeten en broccoli. De broccoli kookte niet snel genoeg volgens Jochen dus steken we de broccoli maar in de waterkoker. Na een vermoeiende dag zijn we allemaal vroeg gaan slapen.

De volgende dag kwam de jeugd ons versterken, zij moesten al vroeg vertrekken voor op tijd op de weging te zijn. De andere die in het verblijf sliepen stonden weer met veel zin op en aten eerst weer een goed ontbijt. Toen vertrokken we weer naar het wedstijdveld en kwamen we net iets laten aan dan de jeugd, maar dat was perfect want zij waren al gewogen en we konden ineens onze spullen bij hun leggen en ons gaan stempelen voor de Jeugdklasse. Eenmaal gestempeld konden we beginnen aan de jeugdklasse. Het ging allemaal niet zo als verwacht maar we hebben toch nog wel 6 punten kunnen pakken tegen Mertensmannen en Eibergen. Volgende keer beter en op naar de namiddag want daar trekken we de MIX klasse onder naam de Berketrekkers met aanvulling van Nijlen en 1 dame van Powerrangers. Jochen trok de 640 kg klasse mee met Janssens en Jimmy en Jonny met Mertensmannen. De MIX ging de eerste trek zeer goed want we trokken gelijk tegen een stevige ploeg. Na die trek ging het weer wat slechter maar toen we Brunnsbergs tegen kwamen trokken we weer gelijk. De laatste trek hebben we ook verloren maar we hebben alles gegeven en volgende keer beter. Jochen, Jimmy en
Jonny hadden ook wat pech en geraakte niet door de voorrondes. Na een weekend waren we helemaal voldaan van het touwtrekken en vertrok de Jeugd terug huiswaarts. De rest ging zich nog opfrissen bij hun verblijf en pakte hun spullen in om ook huiswaarts te gaan. Het was een TOP weekend en op naar volgende week zaterdag voor een avondcompetitie bij Vandakker.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken