Verslagen

It’s a long way to the top - Jochen

Op een zonnige dag in de Kempen, werd op zondag 14 april een touwtrek competitie georganiseerd door de Berketrekkers. Starten deden we met 7 jeugdploegen en afsluiten met 10 combiploegen waarvan 2 ploegen uit Frankrijk die een trainingsweekend hielden bij Nijlen.

Bij de jeugd waren we goed bevolkt, stelden dezelfde ploeg op als vorige week en leende enkele goede trekkers uit. Zelf moesten we enkel onze meerdere herkennen in Nijlen. Onze Jannes deed het zeer goed bij Familie Janssens en werd 3e. Jelle deed mee bij Hoekse sleurders, de club waar de papa nog heeft getrokken. Zijn oudere broer en zus stonden samen in de mix aangevuld door onze vrienden van Groene oase en Galliërs, ook werd onze belofte Yannes toegevoegd om wat ervaring en kracht toe te voegen. Samen konden ze enkele mooie puntjes binnenhalen.

Over de middag trokken we de U15 klasse, alle clubs brachten zoveel mogelijk jonge snaken mee en enkele vrienden en supporters werden overtuigd mee te doen. Iedereen kon eens proeven van de sport en ging naar huis met een goed gevoel en een zakje snoep.

Als iedereen zijn boterhammen op had begonnen we aan de combi klasse. Hier hadden we een zeer sterke ploeg op eigen veld staan. Starten moesten we tegen powerrangers 2, meteen een zeer belangrijke trek en weg waren wij in de eerste trek. De 2e trek was een mindere start en werd een gelijk spel. Hoofd omhoog en door! Wie kon de oranje trein stoppen hoor ik jullie denken, awel niemand is het antwoord maar sputteren deed de motor hoe langer hoe meer. Alle trekken nadien werden met winst afgesloten maar veel geleden om dit voor elkaar te krijgen.

Hierna de finales, beginnen moesten we tegen Mertensmannen en de eerste trek was de trein weer weg. De 2e trek ging wat moeizamer en was voor de Mertensmannen. 3e beslissende trek waren we weer weg maar op 1 meter van winst konden we niet van de grond blijven en verloren. Hierna moesten we weer tegen powerrangers voor de 3e plaats maar toen was het kalf al lang verzopen en werden we 4e. De mixploeg uit Retie deed wat wij niet konden en won van Mertensmannen. Hiermee behaalde familie Janssens de dag overwinning proficiat! Als eerste uit de voorrondes komen met deze bezetting is een hele prestatie en veel meer dan ik gehoopt had. Mooi werk van deze jonge combiploeg. Met een gedeelde 3e plaats met familie Janssens, powerrangers op 1 punt en Mertensmannen op 3 punten belooft het een zware strijd te worden in de competitie.

Toen het gedaan was moesten we alles nog opruimen en hoewel we vernoemd zijn naar een berkenboom, hebben onze leden eerder het tempo van bamboe. De nadarhekken, tafels en stoelen waren in een mum van tijd terug op hun plaats. Nadien nog wat napraten en de overschot hamburgers en desserts opwerken. Moe maar voldaan kunnen we tevreden weer huiswaarts keren.


  - uitslagen It’s a long way to the top - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken