Verslagen

Dreams come true - Jan L

We droomde er al lang van, een beetje jaloers keken we naar Heure en Versieck met hun jaarlijks scholentoernooi, maar vonden moeilijk de insteek om het in gang te krijgen in onze regio. Tot we ons idee voorlegde aan Els van de Sportdienst en ze me in contact bracht met SVS coördinator Eric De Jongh die het idee oppakte. Na een aantal mailtje en een meeting werd er een datum geprikt en werd de interesse gepolst bij de scholen van kernwerking Merksplas-Rijkevorsel-Vosselaar.

Scholen die direct geïnteresseerd waren, waren niet toevallig de scholen waar we reeds contact mee hadden. Qworzo kent ons van de dag van de sportclub en tweejaarlijks de sportdag (en ook wel van de schoolpoort). Heilig Graf Vosselaar hebben we leren kennen op de “doe aan sportbeurs” en komen sindsdien jaarlijks met hun zesde leerjaar initiatie volgen in onze accommodatie. De Wegwijzer Rijkevorsel kende we dan weer van vroeger van initiatie op hun bosklasse in Tielen. Ook dat contact was vermoed ik, ooit gelegd op de doe aan sportbeurs die in het verleden door SVS werd georganiseerd.

De 12 ploegen werden ingedeeld in 2 groepen die telkens een uur initiatie kregen en een uurtje toernooi. Met enkele trekken en een gladde sportvloer ging het toernooi misschien wat snel, maar daar kunnen wel iets van leren. Nu werd die tijd opgevuld door wedstrijden tegen de leerkrachten. Voor initiatie hadden we de takel staan en een testbank waar de groepen telkens 20 minuten initiatie kregen. Verder kon elke kind aan de individuele testbank zijn touwtrekdiploma trekken. Dat werd goed gesmaakt en in dat diploma hadden we natuurlijk toevallig onze trainingsuren verstopt.

Het was een erg leuke ervaring en er is reeds een datum geprikt om dit volgend jaar te herhalen. Er zal ook overleg volgen om dit verder uit te rollen in Vlaanderen. Kernwerking Ravels Baarle Hertog zou een mooi vervolg zijn. Hier kan Galliers de drijvende kracht zijn en zullen wij hen ondersteunen zoals zij ons. Bedankt iedereen deze droom heeft meegewerkt.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken