Verslagen

Roeien met de riemen ….. - Jan L

Het is dit jaar wat een wederkerig punt. Dikwijls net te weinig volk om en ploeg te maken. Zo ook zondag op de competitiedag bij Galliers. We konden echter in alle vier de klasse volk lenen zodat de ploegen allen moei op gewicht stonden.

Bij de 640 werken we dit jaar telkens samen met Galliers. Vandaag deden we dat op hun terrein onder hun naam. Deze ploeg haalde vandaag de beste score van dit seizoen en werd mooi tweede. Het draaide ook erg goed. Mertensmannen haalde in deze klasse weer alle punten en zijn waarschijnlijk nog heel moeilijk te kloppen.

Ook jeugd was een samenwerking met weinig plus 12 leden. De ploeg draaide goed maar kon tegen de oudere jongens niets inbrengen. Ze kon 1 puntje winnen van Elektrotrekkers maar deze namen in tweede trek zo bruut revanche dat het daar bij bleef.

Op dit toernooi was er ook een U15 klasse. Onze ervaren leden werden hier aangevuld een aantal jonge supporters en zaten mooi op gewicht. We konden tegen alle ploegen mooi weerstand bieden, maar konden enkel de forfaitpunten van Mertens kids op het scorebord zetten. Maar in deze klasse wint iedereen dezelfde prijs en we zagen dus een 50tal blije gezichtjes met hun zakje snoep.

De combi is de klasse waar onze grootste ambitie ligt. Voor de tweede maal op rij moeten we echter volk voor lenen. We hebben geluk dat we beide keren sterk kunnen lenen, maar dat geluk kan eens ophouden. Willen we onze ambitie waarmaken zal de groep terug wat breder moeten worden.

De wedstrijden gingen vrij aardig maar we waren niet sterk genoeg voor Powerrangers en Mertensmannen. Janssens werd verloren met een klein verschil. Tegen Galliers trokken we gelijk waarbij we de tweede trek aan de slechte kant een toch wel heel slechte start hadden. Doordat Galliers ook gelijk trok tegen Janssens gingen zij door en trokken wij voor de vijfde plaats tegen Vandakker. Net als Schijf waren deze goed te pakken.

Nu de zomervakantie in en volgende wedstrijd op 6 augustus bij Mertensmannen (mogelijk ook U15 klasse) … we hopen dan op maximale opkomst … en wakker ondertussen wat nieuwe en oude leden aan om de stap richting ons oefenveld te zetten.


  - uitslagen Roeien met de riemen ….. - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken