Verslagen

’t Was wel de moeite - Jan L

Voor de tweede maal dit jaar trokken we met pinkstermaandag richting Pajottenland voor nationale competitie. De datum was helaas wat ongelukkig, maar we slaagde er, met de hulp van Groene kring en de altijd hulpvaardige Galliers, een ploeg te maken. Ook voor de andere ploegen was het een moeilijke datum, dus de nationale wedstrijd beperkte zich tot een overwinning tegen Mersch Gebroeders. Voor één wedstrijd kan je die afstand niet doen, maar in de namiddag deden we nog mee met de regionale competitie. Acht ploegen aan elkaar gewaagt, we hebben ooit meer kilometers gereden voor minder spannende wedstrijden.

Namiddagploeg werd ook aangevuld met groene kring, maar we bleven toch nog 52 kg onder gewicht. Niet mauwen, maar koeie melken is dan de leuze. Vechten voor elk puntje. Met deze ploeg zou top drie moeilijk worden. Groene kring en Galliers op gewicht een manneke meer werd na een mooie strijd verloren. Tegen KTC Nerinckx is mooi trekken erg moeilijk, deze maken gebruik van hun overgewicht om de tegenstander op de grond te leggen. Het hoort erbij en dit verlies was ook ingecalculeerd. De overige 4 ploegen werden mooi onder controle en soms gruwelijk laag bij de grond gewonnen. De finale was een afgietsel van de voorrondes met een vierde plaats als resultaat.

Nadien nog even tussen de tractors op de jaarmarkt gelopen en vooral goed gelachen in de bus. Voor de nationale competitie hebben we alleszins een goede zet gedaan, waarbij zilver al zeker is en goud haalbaar.


  - uitslagen ’t Was wel de moeiteSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken