Verslagen

Dagje zweten in Pajottenland - Jan L

Op 21 mei was het de tweede dag van de Nationale competitie in Herne. Jeugd lukte bij ons niet, maar blijkbaar ook niet bij de andere clubs, dus deze klasse viel weg zodat we ons 100% konden fucussen op de 640 heren. We leende Patje vdW en Siebe van de Galliers en brachten onze ploeg mooi op gewicht met 9. Onze eerste wedstrijd tegen de beduidend sterkere Mertens werd verloren. De overige wedstrijden tegen Janssens en Mersch eindigde gelijk. Aangezien Mersch en Janssens onderling ook gelijk trokken eindigde we met 3 op de tweede plaats. (wij werden op gewicht derde geplaatst.)

Omdat de 640 vroeg gedaan was en we nog wat wedstrijd konden gebruiken werd een 640 trainingsklasse toegevoegd … dit begon nog een beetje gestructureerd, maar al snel werden er gewisseld om maar zo’n zwaar mogelijke wedstrijden te krijgen en de naam trainingsklasse waard te zijn. Een verslag hiervan heeft dan ook geen zin.

In de namiddag waren het dan de wedstrijden voor criterium Pajottenland. We bedankte Patje en Siebe en leende Kyra bij Janssens om netjes op de toegelaten 560 kg te komen. We hadden al een flink parkoers in de handen om tegen frisse bulldozer ploegen te komen. Toch kozen we er nog voor om Jochen en Johny als dubbeltrekkers uit te lenen aan de Mix. “Nie maauwen … koeie melken”.

Er werd gelijk getrokken tegen Janssens en Groene Kring en verloren tegen, de ons moeilijk liggende KTC Nernickx. Tegen beide ploegen van Mersch en tegen de mixploeg werd gewonnen zodat we als derde naar de kruisfinales gingen. We konden hier een erg spannende wedstrijd trekken tegen Fam. Janssens en de tweede trek leken ze te breken, maar helaas moesten we ons gewonnen geven. Toch mooie strijd.

De strijd om brons was tegen KTC Nerinckx. Hen breken is de enige manier hoe we hen kunnen pakken. In de finales heb je het voordeel van de derde trekbeurt zodat de eerste trek verliezen geen erg is op voorwaarde dat het hen meer energie gekost heeft dan onszelf. Nu is dat remmend verliezen iets waar we aan de takel vrij veel aan trainen. Dit lukte ook nu zodat wij de tweede en derde trekbeurt konden pakken. Een mooie derde plaats na een best pittige dag volgende week Vandakker en met tweede pinksterdag terug naar Herne.


  - uitslagen Dagje zweten in PajottenlandSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken