Verslagen

Werken tot het op is - Jan L

Competitiedag Janssens leekt dit jaar moeilijk te worden. Door ovendeur in VITO en communie in Merkplas hadden we een erg beperkte delegatie. Met drie jeugdspelers was jeugd niet realistisch en werden andere ploegen aangevuld. Xander stond als stevige stayer bij Mertensmannen en Yentl vulde een erg jonge ploeg van Powerrangers2 aan.

Voor de 640 werken we dit jaar samen met Galliërs. Als lichtste ploeg in deze groep vochten we als leeuwen. We konden alle wedstrijden flink weerstand bieden, maar konden helaas maar 1 gelijkspel uit de brand slepen. Toch erg mooi resultaat in deze zware reeks.

Voor de combi moesten we alles uit de kast halen om een ploeg te vormen. Naast 2 jongens van 10 jaar hadden we ook nog 2 ongetrainde heren in de ploeg staan. Op papier zeg je dan, schade beperken, maar het was op gras. Technisch draaide de ploeg perfect. We konden het erg lang op onze geliefde basisdruk volhouden en wonnen de eerste vier wedstrijden erg proper. Ook de vijfde wedstrijd tegen schijf werd gewonnen maar in de tweede trek zag je een beetje dat het kannetje begon op te geraken.

De laatste wedstrijd tegen reekshoofd Powerrangers waren we goed op weg maar maakte we even een foutje en we slaagde er niet in dat te herstellen. De tweede trek was er een van alles of niks en we hadden de middellijn al gekust toen we toe moesten geven. De foutenlast aan beide kanten werd te groot zodat er een No-pull werd gefloten. Bij ons was nu de kan compleet leeg. Gruwelijk hard gewerkt maar het was op. Na de no-pull moesten we vrij snel toegeven.

Ook in de Halve finale en de strijd om brons konden we ons niet meer herpakken. Waar we in de voorrondes nog proper van Janssens en Mertens hadden gewonnen waren we nu een vogel voor de kat. Niet erg, de competitiepunten waren al verdeeld en in plaats van de te verwachten schadebeperking hadden we feitelijk een erg goede dag. Volgende competitiedag op 21 mei in Herne.


  - uitslagen Werken tot het op is - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken