Verslagen

Top prestatie op eerste grastoernooi. - Jan L

Met een groepje van 14 touwtrekkers hadden we redelijke opkomst. Er waren er nog een paar met een kleine kater, maar die hoofdpijn zouden we er wel uit trekken. Er zat alleszins voldoende vechtlust in de ploeg. Het was een zacht veld met een natte toplaag. Niet het veld waar we op ons best zijn. Onze korte beentje verdragen slecht putten en wij houden daarom ook liever van een wat harder veld.

Onze jeugdploeg had 37kg te kort wat best veel is als de andere ploegen op gewicht en net iets te weinig om eenvoudig volk te lenen. Het zou dus vechten worden voor elke puntje. In begin had de ploeg nog weinig vertrouwen, maar technisch werd er erg mooi getrokken. Toen de eerste trek van powerrangers 2 werd gewonnen kwam ook het vertrouwen en de vechtlust. Hier werd ook de 2de trekbeurt van gewonnen. Hier beleef het bij, maar zeker een mooie wedstrijd voor de jeugd.

De 640 deden we deze keer met 9 (waarvan 3 geleend van Galliers) Er werd erg netjes getrokken en verschil met top 3 word kleiner, Deze keer trokken we zelfs een gelijkspel tegen Fam Janssens. Met iets meer vertrouwen had dit een dubbel pot geweest. Samenwerking met de heren/beloften van Galliers loopt hier erg prettig.

De combi stond vandaag vrij licht maar bloedfanatiek. Thuisploeg Powerrangers konden we net niet aan en we lieten een steekje vallen tegen Vandakker. De rest werd allemaal mooi op druk afgewerkt. Ook de halve finale konden we mooi winnen van Mertensmannen. In de finale tegen Powerrangers verloren we de eerste trek en wonnen de tweede. De derde trek waren we eigenlijk goed bezig en leken we wat voordeel te krijgen. Helaas viel even de druk weg en konden we niet tijdig terug in houding komen. Toch een zeer mooi resultaat. In het klassement springen we over Galliers en Janssens, maar verliezen nog wat meer terrein op powerrangers. Volgende wedstrijd op 7 mei bij Fam Janssens.


  - uitslagen Top prestatie op eerste grastoernooi. - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken