Verslagen

Hoopvolle start competitie in Wuustwezel. - Jan L

De groep is dit jaar wat kleiner en er hadden er nog een paar afgemeld dus het zou heftig worden. De combi kregen we net rond, maar jeugd en 640 was moeilijk. Even hadden we gedacht om met de combiploeg ook de 640 te trekken, maar omdat het leek dat we toch een jeugdploeg konden maken rond onze basis, werkte we voor de 640 met Galliers samen. Helaas hadden alle ploegen jeugd te kort en werden onze leden opgesplitst. Bouwe en Niels kwamen bij Fam Janssens en haalde een mooie derde plaats en Lies deed mee met Galliers welke tweede werden. Xander, Yoran en Lukas konden in de voormiddag niet opgesteld worden, maar kwamen sowieso in de namiddag in de combi.

De heren 640 trokken erg mooie, lange, wedstrijden. Dit werd niet altijd beloond, maar tegen Powerrangers haalde we toch mooi de score binnen. Mertens, Vandakker en Janssens zijn in de herenklasse voorlopig nog een beetje te lastig, maar we schuiven dichter en ondertussen maken mooie trekken als ons doel. Met mooi touwtrekken zullen we dit jaar ook wel eens puntjes af kunnen sprokkelen van die top 3. We willen Patje, Koen, Erik en Dirk van Galliers nog even bedanken om met ons samen te werken.

De combi is al enkele jaren onze klasse. Dit jaar zijn wel de regels veranderd en het is nog een beetje kijken hoe wij en de andere ploegen met deze regels uit de voeten kunnen. We starten tegen de erg sterke Galliers. Dat was niet zo’n gelukkige loting. Als je die naar het einde van de dag hebt maak je meer kans, maar nu moesten we een verlies incasseren dat toch eventjes in het hoofd bleef nazinderen. Dit werd nog eens extra versterkt doordat we de trek nadien al powerrangers kregen. Winnaar van de competitie vorig jaar en zeker ook voor dit jaar een belangrijke kandidaat. Nul uit 2 trekken is in deze klasse lang geleden. Nu kregen we wel kans om te herpakken tegen Power 2, waar we na een zware strijd van wonnen.

Eigenlijk niet goed genoeg en de trekkers hadden dat ook in de gaten. Daardoor begon iedereen wat zijn eigen ding te doen en moesten we tegen Schijf een onnodig gelijkspel incasseren. Tijd om even de puntjes op de I te zetten. Elektro was erg sterk gestart maar toen ze tegen ons kwamen hadden ze al wat van hun pluimen verloren. Twee zware duellen werden mooi gewonnen. Tegen Janssens kwamen we net iets te kort en Vandakker werd mooi gewonnen. Op naar de kruisfinales tegen Powerrangers. Het ging nu iets mooier dan in de voorrondes, maar feitelijk konden we weinig inbrengen. Ondertussen was de anderen halve finale een thriller. Galliers moest hier het onderspit delven tegen Janssens maar ze hadden veel geleden. Opdracht voor bronzen strijd was dus ook duidelijk. Afwachten tot het breekt. De eerste trek hadden we stilstaan op 20 cm van verlies. Hun foutenlast werd steeds groter en ze kregen hun derde waarschuwing. Voor de tweede trek had het moreel een zware deuk gekregen en deze konden we vrij vlot winnen.

Een hoopvol begin van deze competitie. Zeker als je weet dat er nog een paar actieve leden toevallig vandaag geen tijd hadden.


  - uitslagen Hoopvolle start competitie in Wuustwezel. - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken