Verslagen

Laatste voorbereiding grote toernooien - Jan L

In februari komen er een paar belangrijke toernooien aan. Op 4 februari is er het Nederlands Kampioenschap en 17 februari internationaal toernooi Lagerweij. Op beide toernooien willen we onze jeugdtittel verlengen, maar doordat er vorige zomer vermoeidheid in de ploeg kroop hebben we in het najaar even wat rustiger moeten doen. Daardoor in de voorbereiding wat laattijdig en niet ideaal gestart. Nu begint het wel mooi te lopen en dus werd het tijd om eens tegen leeftijdsgenoten te testen. Die kans grepen we in het oost Nederlandse Bentelo (bij Enschede).

Van onze NK ploeg konden er 2 niet. Deze werden vervangen door Patje Van de Wal (een topper van de Galliers) en Roy die het laatste half jaar 3 trainingen heeft gehad, maar het spelletjes nog steeds goed begrijpt en zijn leeftijd mee heeft. We bleven met 7 mooi onder de toegelaten 460kg, maar de meeste ploegen hebben hier heel weinig indoorervaring. Na de eerste trek tegen Heure A besliste we daarom om de voorrondes verder af te werken met 6. Hierdoor eindigde we de voorrondes in het midden. Een ploeg in het midden moet werken tegen de ploegen achter en kan werken tegen de ploegen voor. De ideale plaats voor trainingsavond.

In de halve finale en finale zouden we wel met de volle ploeg trekken, maar wilde we Klaas op stayer (voorste man) testen in functie van NK. Daarom moeste onze lichtste man Jochen op Anker. De Halve finale werd gewonnen zodat we in de finale tegen Heure A mochten. Beide ploegen komen elkaar in iets gewijzigde vorm volgende week tegen op NK. Na 2 pittige wedstrijden haalde we het pleit naar ons toe. Mooie voorbereiding waarbij we deze week nog eens focussen op de foutjes die er nog in zaten.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken