Verslagen

Spannende wedstrijden op eigen indoor Beker Lage Landen - Jan L

De inschrijvingen kwamen dit jaar moeilijk binnen. Het is blijft in de regio moeilijk de outdoor ploegen te overtuigen en door het tijdelijk wegvallen van het nationaal criterium waren er ook geen ploegen uit regio Pajottenland. Aan de Belgische kant zaten we zelf met 2 ploegen, de Galliers uit Ravels en verder TTV Versieck uit Damme. Vanuit Nederland waren ook 4 ploegen zijnde Lagerweij Uit Renswoude (Utrecht), Heure uit Borculo (Gelderland), Groene Oase uit Maasland (Zuid Holland) en Streefkerk uit het gelijknamige dorp bij Dordrecht.

Net zoals voorgaande jaren startten we de avond met een kids toernooi aan de takel. 25 kinderen namen hier aan deel. De takel draait dan een afgeleide van onze trainingssoftware waarbij we zorgen dat alle groepen wat winnen en verliezen. Er word daarover ook geen klassement gepubliceerd. Het gaat er om dat de kids plezier beleven in de sport te ervaren. Na het toernooi kregen allen deelnemers ons traditioneel zakje zuur berkes.

Dan volgde het hoofdprogramma. We hadden zelf 2 ploegen gemaakt waarvan één met de ambitie finale te trekken. De andere ploeg was een ervaringsploeg met een aantal erg jonge leden aangevuld door mensen van Heure, Vorden, Vandakker en Janssens. Voor zo’n combiploeg in het reglement dat we hebben overgenomen van het criterium niet ideaal, maar ze draaide erg mooi mee en haalde zelfs punten in de voorrondes.

Tijdens de voorrondes was snel duidelijk dat Lagerweij en onze eerste ploeg er wat bovenuit staken. De hoogste piekwaardes aan de krachtmeter werden wel gehaald tegen Groene Oase, maar deze ploeg kon oa. door hun gewichtsnadeel van 50 kg de wedstrijd tegen deze ploegen niet echt overnemen. Zij zouden strijden om brons. Wie die andere ploeg voor kleine finale werd was lang spannend. Heure en Galliers eindigde gelijk in de reeksen. Op waarschuwingen ging Galliers door en in de strijd om brons wonnen ze de eerste trek. Een lichte euforie ontstond in het Belgisch kamp. De volgende trekken haalde Groene Oase met hun indoorervaring binnen. Maar de prestatie voor onze Ravelse vrienden was er niet minder om.

De finale tussen Lagerweij en onze eigen ploeg zou ook spannend worden. In de voorrondes op onze trainingsmat konden we nog een gelijkspel afdwingen. De finale op onze goede baan zou lastiger worden. Het werden 2 heel spannende trekken met spanning die constant boven de 700 kg bleef en piekte naar 785kg, met een eigen gewicht van 565 is dat een gemiddeld rendement van 125 a 130 procent. Na een pittige wedstrijd haalde Lagerweij verdiend de wisselbeker binnen. Wij bleven achter met een gevoel dat we goed we bezig zijn.


  - uitslagen Spannende wedstrijden op eigen indoor Beker Lage LandenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken