Verslagen

Vechten tegen beter weten in - Jan L

Het is al langer een gegeven, de einddag van de competitie bij Jagersrust ligt ons niet. Niet alleen zitten we hier op losse grond, maar ook steeds met Merksplas Kermis. Willen we de competitie winnen moeten we vooraf 10 punten voorsprong hebben, want meer dan 35/45 hebben we hier nog nooit gehaald. Dit jaar hadden we in Castelree al een offday gehad dus de voorsprong was slechts 2 punten. We hoopten en vochten om het toch waar te maken, maar helaas.

We begonnen al met pech. Klaas geraakte niet tijdig op de wedstrijd dus moest vervangen worden. Door gebrek aan scheidsrechters moest Ikzelf fluiten. 2 jaar geleden had dit ons hier ook al brons gekost, maar iemand moet zich opofferen. We starten tegen de Mertensmannen met een 1-1. Dit gaf direct wat een negatieve perceptie, maar dit bleken achteraf de enige verliespunten van de dagwinnaars te zijn. Tegen Schijf, Heure en Jagersrust werd netjes gewonnen, dus het zat er nog in. Tot we tegen Vandakker kwamen. Verloren tegen Mertens, dus als touwtrekken wiskunde was, een haalbare kaart. Helaas blijkt dat niet te zijn en deze wedstrijd werd verloren, maar gelukkig zagen we volgende trek Powerrangers verliezen tegen Mertens. Virtueel gelijke stand.

Maar dan uit het niets een gelijkspel tegen Janssens. Enkel winst tegen Powerrangers kon ons nog redden. Met de moed der wanhoop werd deze laatste partij aangevat. Er werd gevochten voor wat er in zat, maar het lukte helaas niet. 35 punten, het vooraf geschatte resultaat, maar toch met het gevoel dat er iets meer in zat. Tweede in competitie is een mooi resultaat. De winst van vorig jaar was uitzonderlijk. Daar mag je niet naar spiegelen. Jeugd kampte dit jaar nog meer met afwezigen en werd vierde, net als de 640.

Binnen 14 dagen sluiten we het outdoor seizoen met de beker van Vlaanderen die we vorig jaar voor het eerst wonnen. We gaan voor verlenging, maar voordien verdedigen we ook nog onze derde plaats in de nationale competitie. We hopen op volledige aanwezigheid van iedereen.


  - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken