Verslagen

Topprestatie op eigen veld - Jan L

Op 25 september was het weer zo ver. Onze eigen competitiedag. Het meeste werk was al gedaan na Beat the Machine op vrijdag dus konden we zaterdag uitrusten en zondag op tijd komen voor de rest op te stellen. We waren dan ook mooi op tijd klaar toen de ploegen arriveerden. We deden met Powerrangers een ruil van 2 heren voor Xander en leende Lukas aan het sterke Fam Janssens. De rest konden we plaatsen in onze 640 of jeugdploeg.

De 640 draaide vandaag erg sterk en beleefde een topdag. Niet altijd word het goede werk omgezet in een mooie plaats maar deze keer lukte het. 2de in de 640 was ons nog nooit eerder gelukt. Enkel Mertensmannen moesten we laten voorgaan. We hadden wel een beetje geluk dat we de vrijeklasse ploeg van Galliers pas als laatste hadden. Die hadden al wat tikken gekregen en een 1-1 tegen Mertens getrokken. Vol de deur dicht en wachten tot het breekt.

Bij de jeugd hadden we een paar straffe kerels uit gelaten. Een bewuste keus om wat meer jongere erin te krijgen. Zelfs met onze sterkst mogelijke opstelling is de top drie momenteel te sterk. Dan geven we liever eens wat andere mensen de kans bij de jeugd. We hadden de loting een beetje mee en konden direct onze eerste wedstrijd winnen. Iets wat dit jaar in de jeugd niet vanzelfsprekend is. De 2de werd een gelijkspel. De overige wedstrijden waren tegen de huidige top drie en zoals gezegd is dat op dit moment wat hoog gegrepen. Volgend jaar vallen er daar behoorlijk veel tussenuit en dan zijn wij weer aan de beurt.

Voor de U15 konden we anderhalve ploeg maken. De eigen ploeg was net 19 kg te licht die we niet konden compenseren. Verder maakte we samen met Galliers nog een mixploeg. Galliers maakte ook een ploeg en verder was er nog een ploeg rond Mertensmannen met vooral U8 kids. Het waren hele mooie wedstijden waarbij soms wel eens een handje werd geholpen door een volwassene om het wat spannend te maken. Resultaat is hierbij ondergeschikt aan de beleving en deze was er zeker voor iedereen.

En dan de namiddag onze combi. Perfect op gewicht zouden we een mooie kans moeten maken. Het veld is voor onze korte beentjes ook super. Dat bleek ook in de reeksen waar we met overtuiging alle punten haalde. Maar in de halve finale even een slechte start. Niet goed wakker tegen een ploeg als Mertensmannen is fataal. Als die een klap kunnen doorzetten is het moeilijk te herpakken. De eerste trek werd dan ook verloren. Onze ploeg was nu wakker maar Mertens kreeg vleugels. Een moordende 2de trek werd op 20 cm van verlies teruggepakt gestopt. We konden overnemen en winnen, maar dit kost wel energie. Derde trek lieten we ons niet meer verrassen en werd volgens het boekje gewonnen.

Nu afwachten wat dit voor gevolg zou hebben in de finale. De eerste trek tegen Powerrangers werd gewonnen, maar ze merkten al wel dat het moeizaam ging. De tweede trek kwamen we te krom en de te veel naar de grond. Powerrangers pakte de wedstrijd in handen en nam over. Opnieuw gelijkspel. De derde trek werd nog alles geprobeerd maar het vat was leeg. Helaas geen overwinning op eigen veld, maar wel terug de leiding in het klassement. Volgende week volgt de beslissing in Schijf. Merksplas kermis was nog nooit zo belangrijk.


  - uitslagen Topprestatie op eigen veld - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken