Verslagen

Schitterende dag in Tollembeek - Jan L

Zondag gingen we voor de nationale competitie naar Tollembeek. Een anderhalf uur rijden, maar daar hadden we dan ook een prachtig veld. Zelden kunnen we touwtrekken op zo’n mooi veld en zeker in Pajottenland, waar de vlakke velden schaars zijn, betekend dat iets. Helaas lieten de topploegen het plat afweten. Als die het menen dat ze de touwtreksport in België willen promoten horen ze hier gewoon aanwezig te zijn. Punt andere lijn. Maar die punten hadden we dus al binnen. Daarmee springen we in het klassement terug over Vandakker. We konden helaas geen punten pakken tegen de 85kg zwaardere Mersch Gebroeders, maar het was een wedstrijd die naam waardig.

Het namiddagprogramma was met 8 ploegen een stuk spannender. We waren opnieuw de lichtste ploeg maar het ondergewicht bleef met 19kg doenbaar. We wilde in eerste instantie een wissel toepassen maar als we Jannes uitleende aan de toppers van Groene kring konden we allemaal alle trekken meedraaien. Hij zou daar ook zeker met een goed gevoel kunnen staan. Aangezien Groene Kring voor ons zeker de lastigste tegenstander is. Dat was in het tweede blokje al duidelijk toen we tegen elkaar kwamen. De druk was hoog genoeg maar konden die even niet aanhouden als Groene Kring 5cm gaf en dan ben je kwetsbaar. Eerste verliesronde incasseren, maar geen erg er kwamen nog kruisfinales.

Verder liep alles mooi tot de laatste ronden waar we tegen KTC Nerinckx kwamen. Een ploeg die explosief erg sterk is en flink zwaar is zodat ze zich kunnen permitteren om de tegenstander op de grond te leggen en dan een loei te geven. Dat is ook ineens hun zwakte. Als je rustig blijft en niet in de stress geraakt als ze u op de grond zetten kan je dat best lang volhouden. Je pakt dan waarschuwingen OK ! Dat kost u een plaats in de ranking OK! Maar je blijft rustig en de tegenstander frustreert zich. Geen mooi touwtrekken, maar mooi is het pas als 2 ploegen met een constante spanning tegen elkaar staan. Het werd een 1-1 met plaats achter hen door de waarschuwing. Maar de basis was gelegd voor de halve finale.

In de halve finale maakte we het werk verder af maar het koste erg veel energie aan beide ploegen. De andere halve finale werd vrij vlot door Groene Kring gewonnen zodat we ons tegen Jannes plaatste in de finale. We trokken nu tegen hen beter dan in de reeksen maar waren ook moe. Dat was hen ook niet ontgaan na 2 zware trekken moesten we de overwinning aan hen laten. Een zwaar bevochten tweede plaats was een mooi resultaat. Helaas sneuvelde op de achtergrond ook nog het klassement van criterium Pajottenland. Door ons sloopwerk verloor KTC later de strijd om brons. Dit betekende in het eindklassement een switch in het dames en herenklassement. Dit was nooit onze bedoeling. Wij trekken voor ons eigen klassement.


  - uitslagen Schitterende dag in TollembeekSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken