Verslagen

Meer gehaald dan er in zat - Jan L

Dat het een zware dag zou worden wisten we al. Als onze gierige trainer een rondje belooft per 3 punten dan zijn er vast niet veel te halen. Van onze -18 jeugd konden er maar 2 (van 10). Voor de rest moesten het onze 5 heren en 3 -12ers doen. Gelukkig konden we Stijn Mesch en Huug en een viertal collega’s van Galliers lenen. Daardoor konden we naast de voorziene 640 toch nog een jeugdploeg maken.

De jeugd was erg licht en/of onervaren. Toch konden ze redelijk stand houden. Als je een beetje kan puzzelen en die 20 kg kan goedmaken haal je punten. Nu lukte dat niet maar het moet gezegd dat er 2 ploegen voor ons eindigde die buiten competitie met heren trokken. Als die binnen competitie mee trekken krijg je een ander verhaal.

Bij de 640 hadden we een ploeg mooi op gewicht. Deze klasse is natuurlijk de koninginnenklasse en het lukte ons in deze klasse nog niet dikwijls punten te halen. Wel draaien we altijd mooie wedstrijden en deze keer iets beter dan mooi. Derde achter toppers als Janssens en thuisploeg Mertensmannen is erg sterk. Zeker als je weet dat we mooi gecontroleerd konden winnen van Vandakker die toch puur voor deze klasse gaat.

Onze combiploeg kampte ook met ondergewicht en gebrek aan leeftijd. Ik had gehoopt de nul van het bord te halen, maar het niet verwacht. Toch konden we in de eerste trek al een gelijkspel uit de boot slepen tegen Schijf. Tegen Galliers werd gewonnen zodat we op een gedeelde 4de plaats eindigde. Een terechte maar licht gegeven waarschuwing bepaalde dat we niet doorgingen naar de halve finales.

We haalde vandaag 10 punten meer dan er in zaten. We hebben er nadien nog een goeie op gedronken. Volgende week stellen we geen jeugdploeg op in Tollembeek. We gaan daar met een selectie 640 en 560. We hadden gehoopt vandaag nog een generale repetitie voor het GENSB te kunnen houden, maar dit was helaas niet mogelijk. Het zal dus ineens voor de leeuwen zijn. Ook op GENSB geld … een pint (of fris) per gehaalde 3 punten (en in Zwitserland zijn ze duur). Ik zou dus de overige tijd nog maar aangrijpen om wat te trainen.


  - uitslagen Meer gehaald dan er in zat - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken