Verslagen

trainingsweekend 2016 - Jochen L

Op vrijdag 8 juli reden we naar streefkerk waar we ons trainingsweekend hielden. Ondanks dat de jongens van de Chiro niet meegingen omdat ze op kamp vertrokken en ondanks de pelk zijn koeien niet kon missen en Kobe al zijn wijsheid heeft laten trekken kwamen we toch aan 13 man wat toch een leuke groep is. Aan de locatie was het warm leuk en rustig. Het was een mooie hal met een grasveldje aan, naast een brede sloot.

We Vertrokken met 2 auto's richting Streefkerk, de jongste leden vonden het gezellig in onze clubbus en de iet wat oudere leden (bij berketrekkers zijn dit plus 18 leden) hielden het liever rustig in de legendarische Ford galaxy van familie Van Looveren. Dus met 2 Ford's richting Nederland, dat kon niet anders als goed komen. Onderweg wat last van file maar elk nadeel heeft zijn voordeel dus dan maar de schuifdeuren open voor wat frisse wind en wat heen en weer geroep tussen de 2 auto's. Toen we er bijna waren werden we omgeven door grachten en beken. Dit komt doordat Streefkerk onder zeeniveau ligt. Net voordat we er aankwamen moesten we nog even stoppen en iedereen moest even uit de bus stappen want Niels Van Looveren moest een vluchtheuvel trotseren met een Ford Transit van 5m waaronder een uitschuifbare trede is bevestigt.

Eenmaal aangekomen en geinstalleerd speelde we wat spelletjes en deden we onze touwtrekschoenen aan voor een training, na de training praten we wat na met een hapje, drankje en wat muziek. Rond 12 uur besloten we maar om te gaan slapen.

Zaterdag waren sommige al vroeg wakker en konden wel een ochtendduik gebruiken. Ook Yoran zijn bed bleek een prima investering te zijn aangezien het ook als boot gebruikt kon worden. Rond half 8 gingen we maar eten want iedereen was wakker. Tijdens het ontbijt werd de cohesiekracht van fruitsap nog maar eens getest en werd er zoals andere jaren liters melk en veel Nesquik doorgejaagd. Na het eten deden we de afwas, speelde wat spelletjes en het was zo alweer 12 uur. 's Middags stond spek met ei op het menu, met 48 eieren en 2.5kg spek dachten we wel genoeg te hebben, het was toch allemaal op maar iedereen had genoeg. In de Namiddag deden we nog wat spelletjes en rond half 5 begonnen we aan een gezamenlijke training met enkele jeugd van Streefkerk. Het was een leuke samenwerking en er werd goed getrokken.
's Avonds kwam Tom voor ons koken waarvoor dank. Spaghetti bolognaise wat iedereen wel lust. Na het eten nog wat voetballen en daarna film kijken. We keken de film "White Chicks" wat best wel een grappige film is, maar doordat de meeste leden al vroeg wakker waren konden ze het toch niet uithouden tot het einde en gingen slapen.

Zondag stonden we rond half 9 op en weer aten we wat. In de voormiddag speelden we honkbal en wat andere spelletjes. Op het middagmenu stonden hotdogs waarvan de meeste er wel veel op kunnen. Na de middag wasten we af en begonnen we op te ruimen. beide auto zaten goed vol met valiezen, slaapzakken, bedden, koeling, stoelen en tafels. Nadat we alles geladen, opgeruimd en gepoetst hadden reden we wat verderop naar een rivier genaamde "lek". tussen 2 golfbrekers en met wat strand aan was het de ideale plek om te zwemmen. Nadat de meeste in het water geweest waren begonnen we aan t bouwen van een fort. op de bodem van de rivier lag een soort van klei en achter het strand lagen grote stenen. Met de grote stenen bouwde we de muren en met de klei smeerde we de voegen dicht. Er werd goed samen gewerkt en in een mum van tijd stond er een fort. Rond half 5 hebben we ons aangekleed en zijn we richting huiswaarts gereden. Eenmaal terug aangekomen hebben we de auto's leeg geladen en alles op zijn plaats gezet. Nu had iedereen wel honger en de frietjes gingen goed naar binnen. Nu nog wat afwassen en iedereen kon naar huis vertrekken na een geslaagd weekend.


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken