Verslagen

Overwinning Open Beker van België. - Jan L

Op 3 juni hadden we onze jaarlijkse afspraak bij Galliers voor de open Beker van België. Naast deze mooie tittel telt dit toernooi ook mee voor nationale en provinciale competitie. In de 640 konden we geen ploeg maken en lieten we verstek gaan. We maakte wel een jeugd een halve U15 en natuurlijk een combi ploeg.

Bij de GENSB jeugd deze keer 6 ploegen en gelukkig geen buiten competitie. De laatste tijd verloren we nogal dikwijls punten van te sterke buiten competitieploegen. Een keer is dat niet erg maar het mag geen systeem worden. Onze lichte ploeg draaide erg mooi maar tegen de vaste top drie konden we helaas geen punten halen. Wel konden we winnen tegen Galliërs 2 en dwongen we een gelijkspel af tegen Powerrangers2. Een vijfde plaats met gelijke punten van de vierde was het mooie resultaat.

Galliers volgde dit jaar ook ons voorbeeld door een U15 klasse op programma te zetten. Hiervoor hadden we 5 ploegen wat erg mooi was. Zeker als je bekijkt dat de U15ers van Schijf geen tijd hadden en er bij Berketrekkers ook maar drie tijd hadden. Wij maakte samen met Fam Janssens een ploeg die mooi in het midden eindigde. In september in Merksplas gaan we voor minimaal 1 volledig eigen ploeg, maar als jullie nog wat vriendjes meebrengen moet net als vorig jaar 2 haalbaar zijn.

In de combiklasse hadden we na vorige week wat recht te zetten. We moesten het wel doen met een persoon en 32 kg minder, maar de grond was deze keer erg goed en we hadden iets meer ervaring in de ploeg. Toch lieten we de eerste trek ons weer verrassen door gelijk te trekken tegen Powerrangers. Dit jaar zo als 6 punten dom verloren die we op het einde van het jaar misschien wel zullen beklagen. Verder werd alles gewonnen en de ploeg groeide ook in de wedstrijd terwijl de andere ploegen elkaar aan het afslachten waren.

We mochten halve finale trekken tegen de 52 kg zwaardere Fam. Janssens. In de voorronden hadden deze nog best veel moeite gekost, maar ze hadden het verder zwaarder gehad zodat we mooi gecontroleerd konden winnen. We mochten voor goud strijden tegen de thuisploeg van Galliers. Ook tegen hen waren de voorronden zwaarder dan de finale. We konden mooi gecontroleerd de pressie houden en wachten op foutjes. Dan even doordrukken en de Fruitmand van België 2016 was voor ons.

Powerrangers had vandaag een zware dag en moest de kelk tot de laatste slok leegdrinken. Daardoor pakken we terug de leiding en hebben nu 5 puntjes voorsprong. Dat is niet veel, dus we zullen gemotiveerd de laatste drie toernooien moeten afwerken.


  - uitslagen Overwinning Open Beker van België. - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken