Verslagen

Gevochten als leeuwen - Jan L

Dat koekhoven kermis misschien lastige dag was, was misschien nog in te schatten, maar zo’n slechte opkomst was toch niet verwacht. Aan de aanwezige zal het niet gelegen hebben. Ze vochten als leeuwen en samen met een aantal leentrekkers werden er prachtige wedstrijden afgewerkt. Dit kon echter niet beletten dat we in de voormiddag de aansluiting met de top drie stilaan kwijt geraken en in de namiddag de leiderspositie even moeten inleveren. Dat laatste valt nog recht te zetten als de aanwezigheid beter word.

Bij de jeugd werd een dame en 2 -12ers van Galliers geleend. Dat bracht ons aan een ploeg met 30 kg te kort en de helft -12ers. We konden starten met een 1-1 tegen Schijf wat de vechtlust enorm aanwakkerde. In de volgende trekken werd keihard getrokken en soms was het best wel spannend, maar als het echt moeilijk word missen we, zeker op dit natte veld, de ervaren 16jarigen. De nul was van bord. Gelet op de ploeg waar we mee aantraden is dat een topprestatie.

Bij de 640 leende we 2 straffe Galliers heren en lieten we 2 jeugd dubbelen. De vechtlust was groot en verschil met de andere ploegen was minimaal. Toch was het steeds net niet. De nul op het bord was te weinig in verhouding de inzet die de ploeg deed. Maar de andere waren beter, niet veel, maar toch beter. We zien dit jaar in deze klasse toch een erg hoog niveau in de breedte. Bk gaat een lust voor het oog zijn.

De combiploeg was nog even bang afwachten of we een ploeg konden maken. Als dit niet gelukt was, was de competitie onthoofd geweest en had Powerrangers de rest van het jaar de vingers in de neus mogen steken. Op laatste moment konden we toch nog 2 Janssens lenen. Dat waren niet van de minste waardoor we een erg mooie ploeg vormde. De eerste twee trekken op erg nat veld moesten we helaas een gelijkspel incasseren tegen Mertens en Galliers (kantvoordeel). Gelukkig deed Powerrangers ons dat na tegen Galliers, maar ze wonnen wel van Mertens. Hierdoor sprongen ze in klassement over ons. De overige ploegen werden zowel door ons al Power overwonnen.

Enkel door van Powerrangers te winnen konden we onze leiderspositie terughalen. Helaas werd dit ook een gelijkspel en speelt Powerrangers haasje over met ons. Die ploeg is op dit moment echt wel goed en willen we daar terug over gaan moet het niet te dikwijls meer koekhoven kermis zijn. Voor de halve finale was de kan leeg. We konden geen vuist meer maken en gingen hier van de tweede plek naar de vierde. Voor ons geen ramp omdat de punten voor competitie dan al verdeeld zijn en het dagklassement leuk, maar minder belangrijk, is.

Zondag 3 juni competitie op het veld waar we vorig jaar nog drie landtittels haalde. Dan geen 640 maar in de plaats wel een -12 ploeg bij de U15. Iedereen op post !!!


  - uitslagen Gevochten als leeuwen - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken