Verslagen

Pas ter plaatse na crisisbal - Jan L

Ze doen het er voor. Die mannen van Vandakker. De dag voor hun competitie alle concurrenten uitschakelen door hen onbeperkt bier te geven voor een vaste prijs. Ach zonder gekheid … je bent er zelf bij en kapt het er zelf in, maar toch merkten we bij verschillende van onze leden dat hun rem nog niet helemaal ontwikkeld is. Je bent jong en dat hoort er nu eenmaal bij. Als je maar plezier hebt beleeft.

Voor de jeugd hadden wel best een goede ploeg die erg netjes op gewicht zat. We missen daar alleen nog wat het vertrouwen en de durf om te winnen. We zijn erg jong maar we zijn meer waard dan het puntje dat op bord stond. Als we in de voormiddag een beetje het vertrouwen hebben, dat in de namiddag zo logisch is, gaat het beter lopen. De volgende maanden nog meer naar een hechte groep werken die voor elkaar tot het uiterste wil gaan en dan zullen ze wat zien in Zwitserland.

Voor de 640 miste we kilo’s en leeftijd. Als regerend Belgisch Kampioen in de 580 moeten wij in deze klasse met 9 onder 640 een belangrijke rol kunnen spelen. Maar slecht 5 heren waren aanwezig en we wilde de jeugdploeg niet uitkleden om aan de klo’s te geraken. We bleven dus hangen op 615 kilo waarvan 2, 15 jarige dubbeltrekkers en een tien en een achtjarige. Dat is een herenploeg waarmee je niet te veel ambitie mag hebben. Toch werden er enorm mooie wedstrijden getrokken en onze jonkies draaide hier echt mooi mee. Ze krijgen hier ook wel een beetje meer stabiliteit dan dat ze bij de jeugd gewend zijn.

De combiploeg werd een beetje aangepast tov het oorspronkelijk plan. Voor 1 van onze 15jarige was het crisisbal net iets te zwaar geweest dus werd hij vervangen door een 10jarige van 10 kilo lichter (die vandaag waarschijnlijk sterker was ;-) ) . Het was ondertussen flink aan het regenen en het veld werd erg glad. Een veld en weer, waar het soms moeilijk is om de motivatie te houden. Er werd erg mooi getrokken maar tegen rechtstreekse concurrenten van Powerrangers en Janssens moesten we een verlies incasseren. Door een gelijkspel tussen beide blijven we in de tussenstand wel aan de leiding maar 1 punt voorsprong is nu echt wel weinig. We hopen volgende keer ondanks koekhoven kermis toch een ruime aanwezigheid van relatief frisse touwtrekkers te hebben.


  - uitslagen Pas ter plaatse na crisisbal - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken