Verslagen

Vechtlust en inzet in Herne - Jan L

Vandaag reden we naar het verre Herne voor de 3de dag in de nationale competitie. Opvallend waren er een paar ploegen te kort en ook wij waren opnieuw niet volledig. We konden deze keer wel een volledige jeugdploeg maken maar miste veel heren. Dat betekende dat 5 van onze jeugd in de voormiddag niet van het veld mochten en tijdens de rust van de Jeugd meetrokken met de 640. Bijna iedereen deed ook nog het middagprogramma mee. Touwtrekken in niet voor mietjes.

Jeugd slecht 3 ploegen. Van de twee andere hebben we dit jaar nog niet van gewonnen. Janssens is technisch al een tijd enorm goed bezig. Galliers hebben een enorme spirit. Willen wij van deze ploegen winnen moet iedereen er zijn. We konden in de dubbel poule wel redelijk weerstand bieden maar konden hen nooit in gevaar brengen. We zagen wel veel inzet en de beloning zal er zeker komen. Wanneer is nog even afwachten.

Voor de 640 hadden we slecht 4 aanwezige heren. Ruim de helft 15jarige dubbeltrekkers is erg veel en soms miste we daardoor misschien nog wat scherpte. Toch kregen we van geen enkele ploeg ski-les, wat op deze leemgrond zo al een prestatie is. Mertensmannen was vandaag erg sterk. Groene-Kring, Mersch en Janssens deelde de tweede plaats en waren net iets te sterk voor ons. Helaas de nul niet van het bord gekregen, maar aan de inzet heeft het zeker niet gelegen. Gewoon nog niet oud en lelijk genoeg.

In de namiddag maakte we een 560 ploeg en leende we nog 3 mensen uit aan het mixteam. De ploeg draaide erg goed. Enkel tegen het voor ons erg lastige achttal jeugd van KTC Nerinckx werd verloren. Deze ploeg weegt ruim 100 kg zwaarder en levert geen basisspanning en keiharde loeien. Daar hebben wij op harde glibberige grond geen antwoord op (toch niet zo lang ze nog fris zijn). Tegen Janssens werd in de reeks gelijk getrokken, maar we konden dit niet herhalen in de halve finale. We miste een beetje het vuur. Dit kwam gelukkig terug in de brons finale tegen Groene Kring. De eerste werd weliswaar verloren maar konden de tweede trekbeurt winnen en zo een derde trekbeurt afdwingen. We verloren de tos maar wonnen de wedstrijd.

Een goede finale bestaat uit drie hadden ze ook in de strijd om goud begrepen. Fam Janssens tegen een nu al wat aangeslagen Nerinckx. Fam Janssens won de derde trekbeurt eveneens aan de slechtste kant. Het was een mooi toernooi op een voor ons moeilijke grond. Volgende zondag de laatste wedstrijd voor de examen. Dan zitten wij bij Vandakker in St Lenaarts. Ook niet echt magere grond maar toch al vertrouwder. We hopen wel meer volk mee te krijgen, want van drie klassen te trekken geraken we wel getraind, maar om mee te doen voor de knikkers hebben we echt iedereen nodig.


  - uitslagen Vechtlust en inzet in HerneSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken