Verslagen

Verzengende hitte in Retie - Jan L

De voorspellingen waren er al een paar dagen, en ze hadden deze keer gelijk, het zou puffen worden. Een van de eerste warme dagen op een vrij droge en beschutte locatie is toch weer even wennen. Zorgen dat je drinkt voor je dorst krijgt is dan nog meer de boodschap. Was het dit of hadden we te weinig geslapen? In de voormiddag waren de ploegen niet wakker te krijgen. Beide ploegen hadden ook al direct kritische wedstrijden in begin van het parkoers.

Onze jeugd gaat dit jaar moeizaam. Wekelijks 15 tot 20 jeugd op de training maar op toernooien moeten we volk lenen. Dan kom je met een erg heterogene ploeg die wat moeilijk start en te weinig vertrouwen in zichzelf heeft. De kwaliteit is er nochtans. Helaas maar één puntje. Iets betere aanwezigheid en vooral meer vertrouwen in onszelf en we pakken minimaal vijf punten meer. Voorlopig zijn we hier op achtervolgen aangewezen. Ik hoop dat binnen 14 dagen in Herne de groep wat beter aanwezig te hebben.

Bij de 640 is het verhaal iets anders. Hier is de aanwezigheid op de training niet goed genoeg en we kunnen ook geen volledige ploeg heren op gewicht zetten. We miste ook het vuur om er echt voor te gaan. Daardoor miste we in begin de, achteraf bekeken, beste kansen, door gelijk te trekken tegen Schijf en te verliezen tegen Fam. Janssens. De overige ploegen waren op Mersch na allemaal te straf. Mersch werd van gewonnen zodat we op 4 punten stranden.

Tijdens de middag stak er een windje op en blijkbaar geraakte iedereen nu stilaan wakker om de combi te gaan trekken. We startte nochtans met een schoonheidsfoutje van de eerste trek te verliezen tegen directe concurrent Powerrangers. De ploeg ging te veel naar de grond waardoor we elkaar uitschakelde. Daarom de volgorde een beetje aangepast en nu zat de lijn goed. Tweede trek werd dan ook overtuigend gewonnen net zoals alle overige partijen. Door deze dag overwinning hebben we onze voorsprong in het klassement weer wat kunnen uitbreiden. De combi draait gewoon goed. Het doel moet zijn om deze flow nu op de andere klassen over te zetten. Volgende Nationale competitiedag in Herne is er alleszins geen combiklasse en zal de focus dus 100 procent op de jeugd en de 640 moeten liggen.


  - uitslagen Verzengende hitte in Retie - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken