Verslagen

Toekomst verzekerd - Jan L

20 maart leek voor PC Antwerpen een mooie dag voor de competitie. Geen Wortel carnaval, geen half-vasten in Rijkevorsel, Manege was beschikbaar, dus vastleggen. Niemand op de vergadering had er bij stil gestaan dat het midden in de Paasexamen viel. Een moeilijke datum. Zeker voor onze club waar relatief veel jeugd een technische richting volgen. Dit betekende dat we slecht 3 van de 10, 15 jarige beschikbaar hadden en het gewicht op de schouders kwam van onze U12-ers

De jeugdploeg woog vandaag met 10 man 452 kg en was daarmee de lichtste ploeg . Gemiddelde leeftijd was net geen 11 jaar (in de U19 klasse). Geen vaste ankerman en slecht één trekker met wat meer jaren ervaring. Dat wordt een pittige dag tegen 4 oudere en zwaarder tegenstanders. Technisch werd er heel mooi getrokken en de ploeg werd nooit weggeblazen, maar we moeten elkaar geen Liesbeth noemen. Punten pakken met dit soort ploeg zou vooral een blamage zijn voor de tegenstanders. We zagen wel 10 man die met plezier aan het touw stonden en voor elkaar wilde werken.

Ook voor de combi hadden we behoorlijk schrik. Daar staan normaal ook een 5tal 15 jarige in waarvan er nu maar 2 aanwezig waren. Dit betekende dat we de combi vormde met 4 kids van 10 jaar. We mogen dan wel iets meer wegen maar het verschil was met de meeste ploegen niet zo groot. Bovendien had Jimmy de avond voordien zijn voet verstuikt. Een ankerman van dat kaliber vervang je niet zo maar meteen. Doel was dus de nul van het bord halen en hopen dat Janssens wat puntjes bij Powerrangers zou weghalen om zo de achterstand op die ploegen te beperken.

Eerste trek tegen Galliers. He wat gebeurt hier. We kunnen ze houden staan. Tja als zij niet kunnen vertrekken dan moeten ze er aan. Die puntjes kunnen we maar hebben. Na die wedstrijd bleven we denken dat het daar wel mee afgelopen zou zijn, maar toen ook Schijf er aan moest geloven gingen we voor we strijden voor de plaatsing in de halve finales. Powerrangers ook wel wat last van de examen en van een kater moesten er dan aan geloven. De plaatsing in de halve finale was een feit en de lichtste ploegen moesten nog komen. Maar ervaring leert dat in de combiklasse de lichte ploegen dikwijls erg goed scoren (als ze natuurlijk niet met ondergewicht starten).

Deze keer was dat niet anders. Fam Janssens en Vandakker waren moeilijke partijen maar werden mooi gewonnen. De mixploeg zat met flink ondergewicht en kon weinig inbrengen en zo kwamen we in de halve finales opnieuw tegen Powerrangers. Puur op basisdruk konden wij hen krom houden en na een paar pogingen moesten ze het opgeven. Dan de finale tegen Fam Janssens. Een juweeltje van een wedstrijd waar ook onze tienjarigen perfect touwtrekken lieten zien. Waar vorige competitiedag de ploeg soms nog wat rommelde was dit het werk om duimen en vinger bij af te likken. De toekomst is verzekerd.

Na 2 dagen moeten we helaas vasttellen dat in de jeugdklasse de achterstand behoorlijk oploopt, maar in de combi hebben we een mooie voorsprong. Die voorsprong geeft ons de mogelijkheid om mensen die misschien nog niet zo goed zijn, maar hard trainen, ook te selecteren in de eerste combi. Trainen doe je dus niet voor de uitermate mooie ogen van onze trainers (slik), maar ook vooral voor jezelf. Om beter te worden en vooral te laten zien dat je beter wil worden.


  - uitslagen Toekomst verzekerd - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken