Verslagen

zondag 28/02/16 - Jochen L

zondag 28 februari waren we te gast in Kalmthout wat ons al wel gekend is. Hier hebben wij door de jaren heen al veel manege competitiedagen kunnen organiseren waarvoor dank. Starten doen we zoals gewoonlijk met de jeugd en hier hadden de berketrekkers een ploeg opgesteld, 3 jeugdleden van ons trokken bij de mix die werd aangevuld door onze ervaren rotten Jimmy en Klaas waardoor deze ploeg al snel te sterk werd voor onze eigen jeugdploeg. In de namiddag stond de combi-klasse op het programma, dit is de klasse die wij vorig jaar gewonnen hebben hierdoor waren de verwachtingen hoog.

Dus we begonnen met de jeugd, door omstandigheden konden er 3 van de basisploeg niet en dus wisten we dat het zwaar ging worden om puntjes te pakken. We begonnen tegen het 60kg zwaardere Janssens, we starten goed maar onze jonge ploeg is nog niet sterk genoeg om hiervan te winnen. De 2e trek was tegen galliers die ook wel wat afwezige hadden en dus ook niet op hun strafste stonden. We zetten ze mooi op druk maar konden ze niet houden en dus werd er verloren. Hierna trokken we tegen powerrangers, die een zeer sterk 8-tal opgesteld hadden, waarvan we niet konden winnen. Bij deze ploeg zitten veel jongens die aan hun laatst jaar jeugd begonnen zijn en dit zal waarschijnlijk de te kloppen ploeg zijn dit jaar in Belgische competitie en het BK. Als laatste trek moesten we tegen de mix waarin 3 van onze jonge -12ers stonden. Verder werd ze aangevuld door powerrangers en 2 van onze belofte Klaas en Jimmy. Deze ploeg kon goed meedraaien door dat er wat ervaring werd aan toegevoegd en spijtig genoeg konden we hiervan niet winnen. Dus we starten laatst in de competitie wat niet erg is maar wanneer we minder afwezigen hebben moeten we hier toch meer puntjes kunnen pakken.

In de namiddag trokken we de combi-klasse. Hier hebben we vorig jaar de titel kunnen pakken en we willen die dit jaar verlengen, of dit gaat lukken zullen we nog wel zien. We zaten met enkele geblesseerde en enkele afwezige. Maar in deze klasse hebben we een brede basis en dus zijn we niet zo heel gevoelig aan deze gevallen. We stonden met 11 aan het touw en wogen 702kg waarmee we de 4e zwaarste waren. De ploeg bestond uit 4 jeugd, een meisje, 4 belofte en 2 heren.

Beginnen deden we tegen Mertensmannen waar we redelijk makkelijk van wonnen, maar vergeet deze ploeg niet want ze beginnen pas laat in het seizoen te trainen maar als ze trainen worden ze gruwelijk sterk. Na de Mertensmannen trokken we tegen het 8-tal van Mersch die aangevuld werd door Schijf, hiervan wonnen we opnieuw redelijk eenvoudig maar de grond is wel in ons voordeel. Hierna wonnen we nog van powerrangers 2 die met een zeer jonge ploeg en 3 dames in toch 30kg meer woog als ons, ze waren dan ook de zwaarste ploeg. Daarna konden we nog winnen van de 2 andere ploegen die meer wogen als ons: Galliërs en Janssens 2. Hiermee hebben we toch wel bewezen dat we niet alleen maar winnen omdat we meer wegen.

Na gewonnen te hebben van Vandakker kwamen we onze grootste concurrent van vorig jaar tegen Fam. Janssens 1 die een ervaren en gruwelijk sterk 7-tal hadden opgesteld. We stonden een tijdje vast en het werd duidelijk dat wij meer conditie hadden en dus konden we 2 keer winnen. Daarna trokken we tegen Schijf waarvan we redelijk overtuigend wonnen. Als laatste moesten we tegen powerrangers die ook nog niets verloren hadden en dus beloofd het spannend te worden. We hielden ze een tijdje vast en opnieuw werd het op conditie afgewerkt.

We kwamen 1ste uit de voorrondes en dus moesten we trekken tegen de 4e uit de voorrondes Fam. Janssens 1. We hielden ze opnieuw vast en pakte ze op conditie. Op het ander touw had powerrangers 1 gewonnen van powerrangers 2 wat we wel verwacht hadden. Dus wij moesten tegen powerrangers 1 voor de eerste plek strijden. Powerrangers 2 zal strijden om brons tegen Fam. Janssens 1.

De eerste trek van de finale begonnen we met vast zetten maar de basisdruk was niet hoog genoeg en toen begon powerrangers klappen te geven, hier zijn ze veel beter in als ons en dus was de eerste trek voor powerrangers. De 2e trek, alle kopjes er terug bij en we begonnen nu wel met een hoge basisdruk en we waren beter gerecupereerd als onze tegenstander en dus konden we deze trek met winst afsluiten. De derde en beslissende trek, opnieuw aan dezelfde kant. Ook deze trek konden we winnen en dus hebben we onze eerste dag-overwinning van het jaar binnen.

Uit deze resultaten kunnen we afleiden dat we voordeel halen doordat we net uit indoorseizoen komen maar dat we er nog lang niet zijn. Als we met deze ploegen op gras komen zullen we zeer hard moeten knokken om bij de eerste 4 te komen. Iedereen zal nog steeds moeten vechten voor zijn plek en er zal nog hard getraind moeten worden.


  - uitslagen zondag 28/02/16 - tussenstand competitie antwerpenSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken