Verslagen

Overwinning Belgisch Indoor Criterium - Jan L

Door onze internationale indoor activiteiten zouden we bijna vergeten dat er dit jaar ook voor de derde keer een Belgisch Indoor Criterium werd georganiseerd. Doordat we bij veel mogelijke locaties lang moesten wachten op een onduidelijk antwoord dat uiteindelijk toch een nee werd, waren er maar 2 locaties overgebleven. De eerste locatie was ons eigen toernooi en zaterdag gingen we dan naar de tweede locatie van Groene Kring Oost-Pajottenland in Borchtlombeek. Matten in de bus en weg zijn wij.

De wedstrijden waren in een grote hal. Het was moeilijk die hal een beetje op temperatuur te krijgen zodat de wedstrijd op redelijk koude matten plaatsvond. Ze waren ook al snel vuil omdat de meeste touwtrekkers met hun buitenschoenen deelnamen. Het werd dus een wedstrijd waar we niet echt diep konden gaan, maar dat was waarschijnlijk ook het beste na een seizoen van zware training tegen voornamelijk ongetrainde ploegen. Er word in Pajottenland ook heel weinig op basisspanning getrokken, maar eerder gebuldozerd. Als je dan te diep gaat ga je te veel naar de grond.

We hadden als ploeg 67 kilo te kort die we in eerste instantie aanvulde met Mattieu Versieck van de gelijknamige touwtrekploeg. Na de eerste ronde hadden we door dat dit eigenlijk overkill was en dat we beter met ondergewicht verder gingen. Zo konden we heel spannende wedstrijden trekken en stonden we regelmatig met 1 of 2 man minder dan de overkant (het is wel eens anders). De meeste wedstrijden werden puur op verdediging afgewerkt. Zoeken naar een hogere basisspanning en afvlakken van de klappen. We konden alle wedstrijden winnen en gingen dan ook als eerst naar de kruisfinale. Hier kwamen we tegen Nerinckx 580. Een erg brute ploeg zonder basisspanning en die allen samen klapt. Geen mooi touwtrekken, maar als je er niet in slaagt om hen basisspanning op te leggen verlies je er tegen.

Wij konden die klappen gelukkig wel tegen houden en de ploeg onder spanning zetten. Zo kwamen we in de finale tegen onze vrienden van Mersch Gebroeders. Op het WK nog samen in de ploeg, nu tegen elkaar. Mersch was op gewicht, wij zaten er een stuk onder. Het was dus vol in de rem gaan en hopen dat we hen konden stoppen voor meet. Dat lukte 2 keer maar het was behoorlijk spannend. Snel werd de bus geladen want de dag nadien was het alweer de eerste outdoor competitie. Maar er bleef nog een vijftal man eventjes hangen om de verwinning te vieren.

Hiermee werden we in het criterium winnaar bij de gewichtsploegen en eveneens in het algemeen klassement. We hopen dat volgend jaar meer verenigingen sneller bereid zijn een toernooi te geven. Ideaal zou zijn, in elke vlaamse provincie een dag.


  - uitslagen Overwinning Belgisch Indoor CriteriumSFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken