Verslagen

2015, TOPSPORT 7keer DE nummer 1 - Bart VdH

Het begon allemaal toen we in 2014 het slechtste BK ooit presteerde. 10 augustus 2014 was de dag toen we een koude douche kregen, een dag om snel te vergeten. We zouden, we wilden en moesten ons herpakken, als echte Berketrekkers zouden we laten zien dat het anders moest. We zagen dat jaar een enorme verbeteringen op de training, vele nieuwe gezichten, meer aanwezigen en vooral de wil om hard te trainen en te presteren.

We werkte hard en we zouden daar dit jaar voor beloond worden, en beloond dat werden we!

Sinds een 2taljaar begint een nieuw jaar met indoor en dat was dit jaar niet anders. Op 7 Februari trokken we naar het Nederlandse Volendam voor het Open Nederlands Kampioenschap. Bij de jeugd pakten we GOUD en werden zo NEDERLANDS KAMPIOEN INDOOR U21.
Nadien volgde outdoor…

We begonnen zoals gewoonlijk in de manege, het manege toernooi in het Nederlandse Bathmen wonnen we bij de Jeugd.

Na manege komt Gras en ook hier lieten we ons niet kennen, zo kijken we naar het BK…

We begonnen s ’morgens met de GENSB klasse hier hadden we 2 ploegen, en werden na een harde strijd BELGISCH KAMPIOEN GENSB (U18), en knap 6de. Na de jeugd volgde de Beloften U23 ook hier 2 ploegen en kost wat kost haalde het GOUD binnen! En de ander ploeg knap 4de. Maar het houd niet op… de Heren -580kg was de klasse waarvan we zegde dat het ooit onze klasse zou worden. Ooit?... een ploeg 557kg enkele weinig of niet getraind. Het begon toen we als 1ste uit de voorronden kwamen… er werd gevochten als leeuwen om hun prooi… en jawel ook hier haalden we het GOUD binnen! Als afsluiter hadden we de Heren -640kg en alsnog haalden we hier ONVERWACHT BRONS, in de klasse waar we dit jaar nog niet thuis hoorde.

Voor het GENSB reisden we dit jaar naar Heino(NL) we werden 5de in een groep van 10 en een 18de plaats op 40 ploegen.

Verder hebben we nog de competitie, in de GENSB klasse (U18) werden we mooi 3de, maar de combi… ook hier presteerde we het beste resultaat ooit in de geschiedenis en wonnen we combi klasse! Ook hadden dit jaar een nationale competitie waar we ook 3de bij de jeugd werden en 2de in de Heren -640kg klasse, een klasse en een plaats waar we eigenlijk dit jaar nog niet thuis hoorde. En als kers op de taart en afsluiter van het jaar… wonnen we de Open Beker van Vlaanderen!


 SFIDA webdev - Scripts Freelance Internet Development Artwork Internationaal Jeugdtouwtrektoernooi GENSB RIST-System Touwtrekvereniging "De Berketrekkers" - touwtrekken in Merksplas Trekker Trek Merksplas Belgische Touwtrek Bond, erkent door "Tug of War Federation", lid van Vlaamse Traditionele Sporten VlaS vzw Belgische Touwtrekbond provinciaal comite Antwerpen Belgische Touwtrekbond provinciaal comite West en Oost vlaanderen Touwtrekken in Oost vlaanderen Beker van Limburg Touwtrekken Touwtrekken in Vlaams Brabant Belgisch Indoor criterium Nationale outdoor competitie touwtrekken